Michael.. Michael..!
Max blev Masi'eret ind som ny verdensmester

Af Flemming Hansen


Max Verstappen over målstregen som verdensmaster - fortjent? © Red Bull Contentpool

Blev VM afgørelsen i F1 Netflixificeret?

Den der kommunikation mellem diverse teamchefer og FIA, der kunne ses og høres på F1 transmissionerne bliver taget af tapetet i 2022...(!) Det gav da virkeligt et godt billede af det pres Michael Masi bliver sat under for at træffe hurtige og retfærdige beslutninger.

Det var især to situationer der nu har varmet sædet op under Michael Masis bagdel. Det første var den kejtede 'deal or no deal' om rækkefølge på genstart i Saudi Arabien og den sidste var naturligvis Masis modstridende ordrer om 'lapped cars' i Abu Dhabi.

Uanset at jeg godt kan forstå det frustrerede udbrud 'Michael.. Michael...! fra Mercedes siden da de biler der var mellem Verstappen og Hamilton fik lov til at passere og Verstappen på nye dæk havde frit slag mod en chanceløs Hamilton - så skal et afgørende løb om verdensmesterskabt altså ikke slutte bag en sikkerhedsbil. At det så ikke så kønt ud på TV er så noget helt andet og helt modstridende med sportsligt er måske noget andet. Man kan så argumentere for at hvis løbet nu ikke havde haft afgørende indvirkning på VM - så var der nok ikke nogen der havde ytret noget

Men nu har det lige den grad af skandale klistret på sig, hvor visse publikationer sammenligner det med WWF - altså det der brydning fra USA, hvor alt er aftalt på forhånd for at skabe drama. Det er måske lige at stramme den - trods alt!

Egentlig - set ud fra et helt personligt synspunkt - så synes jeg at det er fint, at det ikke blev Sir Lewis for gud ved hvilken gang. Mercedes satsede på at blive ude, hvor Red Bull gamblede - de havde intet at tabe og skiftede til softs. På den anden side kunne Mercedes også have været pittet og taget straffen med tidstabet. Men ville det ikke have udlignet sig selv alligevel under SC? Så havde det været Lewis på friske dæk bag Max. Man må give Red Bull at de er den onde lyneme skarpe på at maximere noget der ligner en tabt kamp, hvor Mercedes stædigt holdt fast i 'track position'. Det kom de til at tabe på i den sidste ende og fred være med det. Max vandt flest løb i år - han førte flest omgange. Max er meget upoleret og kompromisløs. Det skulle ikke undre at 2022 kan blive lige så intenst et drama som 2021. Man kan kun håbe.

Kun en gang tidligere - i 1974 - var to kørere lige på point inden sidste løb. Det var Clay Regazzoni i Ferrari og Emerson Fittipaldi i McLaren. Det vandt Emmo - og der var slet ikke nogen der kom med dødstrusler efterfølgende! Dødstrusler? Ja minsandten - den Canadiske kører Nicholas Latifi blev efter løbet i Abu Dhabi udsat for dødstrusler efter sit crash der. Det er fint nok at være entusiastisk omkring sin sport - men de der nærmest hooligan agtige tilstande er aldeles uønskede. Desværre er den sidste idiot nok ikke født endnu...?


Nicholas Latifi (Williams) i baggrunden afgjorde VM i F1... © Alfa Romeo Racing

Michael Christensen tilbage som Porsche fabrikskører

Den danske tidligere verdensmester i sportsvognsracing Michael Christensen er tilbage som fabrikskører hos Porsche. Michael Christensen har indgået en flerårig aftale med Porsche, der betyder at han i 2022 er tilbage i det officielle VM for sportsvogne FIA WEC, hvor han skal køre Porsches GT bil Porsche 911 RSR. Han skal ligeledes køre 24 timers løbet på Nürburgring i en Porsche 911 GT3 R, den velkendte "Grello", der indsættes af Manthey Racing, som også står for Porsches fabriksindsats på Le Mans.

Michael Christensen har vundet de største klassikere indenfor langdistanceracing. Han har vundet de fire store 24 timers løb på hhv. Le Mans, Daytona, Nürburgring og Spa og han har tilmed vundet den store amerikanske klassiker 12 timers løbet på Sebring. I 2018/19 blev han sammen med franskmanden Kevin Estre officiel verdensmester i sportsvognsracing og det er også Kevin Estre som Christensen i 2022 skal danne par med. På Le Mans får de to selskab af Laurens Vanthoor, som også var med på bilen, da de vandt Le Mans i den lyserøde Porsche i 2018.


Stort smil fra Michael Christensen - tilbage til en hel WEC sæson i 2022 © Michael Christensen presse.

"Jeg er rigtig glad for at være tilbage som Porsche fabrikskører" fortæller Michael Christensen. "Porsches historie indenfor sportsvognsracing og Le Mans er unik, så jeg glæder mig til at komme tilbage i FIA WEC og på Le Mans med Porsche. Selvom jeg har kørt mange løb sammen med Kevin Estre i 2021, så bliver det dejligt igen at være faste makkere og jeg er sikker på, at 2022 nok skal blive godt. Og med de ændringer og planer der er for Porsche og Le Mans på sigt, så ser jeg frem til en spændende tid".


Michael Christensen har tidligere kørt Porsche Prototype ( 917 Goodwood FOS 2013 ) Hva' mæ' en LmDH i 2023? Man kan da håbe! © Flemming Hansen

Skal vi ikke håbe på et 2022 uden restriktioner...

Den gamle redacteur