Ferraris år i 2022?
Stærk start for Ferrari - men Red Bull er ikke slået

Af Flemming Hansen / Martin Møller Thomsen


Endelig et Ferrari podie og en klar udfordring til Mercedes dominansen © Pirelli

Bahrains Grand Prix: Shakir
FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX 2022


Dobbeltsejr til Ferrari med sen exit til begge Red Bulls

Charles Leclerc dominerende løbet i Bahrain, omend han under vejs var presset af Verstappen. Andres uheld skabte plads på podiet til Hamilton, mens den tilbagevendte Kevin Magnussen startede sæsonen med en 5. plads.

De nye regler var i fokus. Ville de faktisk gøre en forskel? Bare i opbygningen til sæsonen var tvivlen til stede. Hvordan var magtforholdet mellem bilerne? Ville Ferrari være så gode, som de så ud til - og ville Mercedes være så dårlige som de selv sagde? Dommen over de nye regler, er efter et enkelt løb er, at de virker. Tegnene var, at bilerne tydeligvis kunne køre tættere, end de kunne sidste år. Efter en periode med en sen SC forblev feltet relativt samlet de sidste omgange. Og endelig at Leclerc og Verstappen flere omgange i træk havde dueller rundt ved de første par sving, og Verstappen to gangen kom forbi monegaskeren, som begge gange hurtigt slog igen. I tredie forsøg udbremsede hollænderen sig selv og Leclerc kunne trække fra.


Leclerc kom også bedst fra start, mens Perez blev lukket lidt inde og faldt tilbage bag Magnussen. Danskeren lavede en god start, men Bottas, der startede 6'er som så ofte før, startede svagt. Perez, og senere Russell kom dog begge forbi danskeren og dermed var hakkeordenen etableret. Ferrari og Red Bull i front, Mercedes haltende lidt bagefter - og så resten af feltet. Og lige i dag var Haas best-of-the-rest.


Sæsonstarten er gået - og der er rød front © Pirelli

Kampen mellem Leclerc og Verstappen var til tider intens, men absolut i den pæne afdeling. Hårde dueller kan have deres fascination, men det her var ikke hårdt, bare intenst og ganske fair. Det var efter første pitstop at de havde deres duel. Efter det andet pitstop var Verstappen for langt efter til at sætte et angreb ind - og det var han ikke helt tilfreds, han mente ganske tydeligt, at det var teamets fejl, fordi de havde fortalt ham, at han skulle tage det roligt på sin ud omgang. Måske har de team og kører misforstået hinanden. For der var sådan set grund til at være lidt forsigtig efter et pitstop. Lewis Hamilton lavede sæsonens første pitstop og var ikke mange centimeter fra at ryge af i første sving. Nye regler omkring dækvarmere betyder, at dækkene nu er koldere end sidste sæson - så der skal lige arbejdes lidt for at få dem op i temperatur.

Efter sit andet pitstop begyndte Verstappen at beklage sig. Bilen virkede tung i styringen. Teamet kunne ikke sætte fingeren på, hvad præcist det var. Efter at Gaslys bil var stoppet med en død motor, der begyndte at brænde og hidkaldte SC, og stort set alle tog sig et ekstra pitstop, havde Verstappen stadig problemer. På vej hen mod det grønne flag pressede han Leclerc, men da Ferrari-køreren satte foden på speederen, forsvandt han væk. Verstappen skulle i stedet forsvare sig mod Sainz, der gerne ville have en 2. plads. Da spanieren endelig kom forbi, virkede det som motoren hos Red Bull gav helt og Verstappen kunne trille ind i pitten og forlade bilen.

Ude på banen arvede Perez 3. pladsen og fik at vide, at han skulle vise brede albuer - samtidig med at han også gjorde opmærksom på, at hans bil heller ikke virkede optimalt. Han formåede at holde Hamilton bag sig et stykke tid, men i første sving på sidste omgang, spandt mexikaneren rundt. Motoren satte simpelt hen ud halvvejs rundt i svinget. Så fra at være nr. 2 og 4 endte de to røde tyre som nr. 18 og 19.


Red Bull bed fra sig - men udgik © Red Bull contentpool

Hamilton havde ikke en bil til top tre, men så havde han formået at holde sig på 5. pladsen og være første-udfordrer, skulle andre få problemer - og det fik de jo. Russell arvede 4. pladsen uden rigtigt at imponere. Efter en dårlig kvalifikation kom han fremad ved hjælp af bilens overlegenhed. Han var helt sikkert ikke beordret. til at spille anden violin i teamet - det var der ingen grund til, dertil var han ikke tæt nok på Hamilton.

Kevin Magnussen fik en god start og prøvede tidligt på at udfordre Hamilton, men dertil var klasseforskellen på de to biler for stor. Men bortset fra topteamsene formåede danskeren at
holde resten af feltet bag sig. Efter SC havde han Valtteri Bottas i nakken. Finnen genopstod fra sin dårlige start undervejs i løbet, men han fik aldrig for alvor sat et angreb ind på Magnussen. De to var samtidig de store overraskelser i dagens løb. Sidste år var hverken Alfa Romeo eller Haas en bil, man var imponeret af. Begge teams havde vist ansatser til store forbedringer i de to vintertests, men det betyder ikke altid så meget. Men det viste sig, at holde vand.

Ocon blev nr. 7 på en dag, hvor Alpine ikke rigtigt imponerede. Franskmanden virkede i meget bedre form end Alonso i den anden Alpine, pga af de Red Bulls exit, alligevel endte i pointene på en 9. plads. Mellem dem kom Tsunoda, der egentlig kørte et fornuftigt løb. Det sidste point gik til Zhou, den kinesiske debutant i Alfa Romeo.


Alfa Romeo fik en god start på sæsonen med point til Zhou og Bottas © Alfa Romeo Racing

Uden for pointene er det værd af bemærke McLaren, som havde deres dårligste weekend i flere år. Ricciardo blev nr. 14 - foran Norris. Efter sidste år, hvor man havde store forventninger til deres fremskridt, har de i den grad skuffet.

Sjældent har et en sæson-åbner kommet med så mange løfter, så nu er vi jo så spændt på om løfterne kan bære, og om resultatet i dag, var udtryk for et styrkeforhold, eller for at feltet er blevet så tæt, at det er de mindste marginaler der afgør om det er Haas eller Aston Martin der kommer tættest på de tre teams i front.


Begejstringen var stor for Kevin Magnussens point til teamet © Haas F1 Media


Resultatet af Bahrains GP

1 Charles Leclerc ...................................FERRARI
2 Carlos Sainz ......................................FERRARI
3 Lewis Hamilton.....................................MERCEDES
4 George Russell ....................................MERCEDES
5 Kevin Magnussen....................................HAAS FERRARI
6 Valtteri Bottas....................................ALFA ROMEO FERRARI
7 Esteban Ocon.......................................ALPINE RENAULT
8 Yuki Tsunoda.......................................ALPHATAURI RBPT
9 Fernando Alonso....................................ALPINE RENAULT
10 Zhou Guanyu.......................................ALFA ROMEO FERRARI
11 Mick Schumacher...................................HAAS FERRARI
12 Lance Stroll......................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
13 Alexander Albon...................................WILLIAMS MERCEDES
14 Daniel Ricciardo..................................MCLAREN MERCEDES
15 Lando Norris......................................MCLAREN MERCEDES
16 Nicholas Latifi...................................WILLIAMS MERCEDES
17 Nico Hulkenberg ..................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
18 Sergio Perez .....................................RED BULL RACING RBPT
19 Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
NC Pierre Gasly......................................ALPHATAURI RBPT


Duel mellem Verstappen og Leclerc er i gang © Red Bull Contentpool

Saudi Arabiens Grand Prix: Jeddah
FORMULA 1 STC SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2022

Verstappen slår Leclerc

Indtil sidste sving, var man ikke helt sikker på, hvem der ville vinde F1 løbet i Jeddah. Leclerc havde ført en stor del af løbet, men få omgange fra mål kom Verstappen forbi Ferrari raceren, og den føring beholdt han, på trods af et vist pres fra Leclerc

Det er længe siden, man for alvor har været i tvivl om hvem der ville vinde et F1, når de kørte ud på sidste omgang. Der har været øjeblikket, hvor de måske nok kunne se hinanden, men hvor et egentligt angreb var usandsynligt. Men F1 2022 er anderledes end de andre. Vi er kun to løb ind i en ny æra, men for første gang længe, virker det til, at ændringerne i reglerne faktisk virker. Andre gange har ændringer medført en udviklingskapløb, som har gjort at de rigeste team er startet bedst, og der er så gået nogle år, hvor de andre teams har prøvet at lukke hullet. Der er stadig klasseforskel mellem teamsene, men forskellen er mindre end tidligere. Det tegner lovene.


Duel i ørkenstaten - Max versus Charles © Red Bull Contentpool


Perez kom bedst fra start, men mistede stort set alt, da Latifi ramte muren og bragte SC på banen. Mexicaneren havde lige været i pit og måtte så se på at alle de andre trillede i pit under SC. Red Bull køreren endte på en 4. plads og fik ikke vundet noget tilbage. Hamilton og Magnussen blev også fanget lidt af SC. De to var startet på de hårde dæk, mens de fleste andre kørte på medium. Det var for tidligt i løbet at skifte til medium, så de blev ude - det betød en vis fremgang i placering, men de havde et pitstop tilbage. Undervejs mod deres pitstop brugte Hamilton lidt energi på at komme forbi Magnussen, der også tabte en duel med Alonso.Den helt omvendte verden - Mercedes i kamp med Aston Martin © Aston Nartin Racing


Kort efter kom Magnussen forbi Alonso igen, og forsvandt. Spanierens gearkasse var blevet ekstra glad for 4. gear og nægtede at skifte. Alpine køreren var ikke den eneste, der fik problemer. Både Bottas og Daniel Ricciardo fik problemer på den omgang. Bottas kunne selv køre i pit, mens både Ricciardo og Alonso gik i stå i pitindkørslen. Mercedes fik ikke kaldt Hamilton ind, inden pitlane lukkede, men Magnussen nåede ind.

Da løbet blev givet fri, kom danskeren lige ud foran Hamilton og holdt den tidligere mester bag sig. Begge fik de gjort kål på Albon og Hülkenberg og Magnussen hentede også lidt ind på Gasly mod slutningen. Men der var ingen videre fremdrift i dem, så de endte på 9. og 10. pladsen.

Tidligt i løbet, mens Hamilton kæmpede sig op gennem feltet, havde Magnussen været en del af fire-vejs duel, mellem ham selv, Bottas, Alonso og Ocon. Af de de tre andre, var det kunne Ocon, der kom i mål. Efter en hård duel med Alonso, hvor teamet til sidst måtte afbryde morskaben, endte Ocon på en 6. plads meget tæt fuldt af Lando Norris, der fik konverterede en semi-sløj kvalifikation til en fornuftig 7. plads. Gasly fulgte tæt efter på 8. pladsen.

Top 6 var de forventede. Perez prøvede at hale ind på Sainz, men spanierens 3. plads var ikke for alvor i fare. Men der måtte lige lidt kontroverser til - da Sainz kom ud fra pitten under SC smuttede Perez forbi ham, nærmest på SC linjen. Det betød at Perez måtte give pladsen tilbage, da løbet blev givet frit. Proceduren er ændret. Nu er det frivilligt, om man give en plads tilbage. Race Control rådgiver ikke længere. Men hvis man ikke gør, risikerer man at få straffen - eller ikke!


Mayländer fik meget køretid! © Pirelli

Hvad der indtil SC havde været Perez' løb virkede nu til at være Leclercs løb, tæt fulgt at Verstappen. En enkelt gang kom Verstappen forbi, hvorefter Leclerc slog tilbage på den følgende langside. Det blev tydeligt, at det gik ud på, ikke at føre i sidste sving. Så et par gange bremsede Leclerc hårdt i håb om at få Verstappen forbi, så han selv havde DRS over målstregen. Men Verstappen lod sig ikke narre så let dennegang. I tredie forsøg holdt han sig pænt bag Leclerc og tog ham så på langsiden. Det burde have været det, for monegaskerens dæk så slidt ud. Men han formåede alligevel at sætte et modangreb ind, men det bedste blev forpurret at gule flag, efter at Stroll og Albon havde været for tæt på hinanden.

Vi har haft to løb - og der er gang i den. Der har været spænding hele vejen igennem, bilerne kører tæt, der er dueller - og modangreb. F1 er ved at blive det, det burde være. Så sportsligt har det været en succes. Politisk er der som altid problemer. Dennegang var der et terrorangreb tæt på - og teams og kørere var lidt i tvivl om løbets afvikling. Løbet blev kørt, men der mangler en snak om hvor man skal køre henne. Nu hvor Putin har fået en del mennesker til at erkende, at sport og politik ER blandet sammen, er det værd at overveje om man skal køre i lande som Saudi Arabien, der konsekvent overtræder menneskerettighederne - og udsætte sig selv fra flere terrorangreb. Man kan ikke ikke-vælge. Hvis man kører i et land, der er i konflikt med et andet land, som Saudi Arabien er i Yemen, så tager man stilling til fordel for det land, der får lov at afholde et F1 løb.

Samtidig har tåben i spidsen for F1 - Stefano Domenicalli - luftet tanker om at køre 30 løb om året - for der er jo så mange, der gerne vil have plads i kalenderen. Griskheden kender ingen grænser!


Haas i to dele version 1... © Haas F1 media

Resultatet af Saudi Arabiens GP

1 Max Verstappen ....................................RED BULL RACING RBPT
2 Charles Leclerc ...................................FERRARI
3 Carlos Sainz ......................................FERRARI
4 Sergio Perez.......................................RED BULL RACING RBPT
5 George Russell.....................................MERCEDES
6 Esteban Ocon.......................................ALPINE RENAULT
7 Lando Norris.......................................MCLAREN MERCEDES
8 Pierre Gasly ......................................ALPHATAURI RBPT
9 Kevin Magnussen....................................HAAS FERRARI
10 Lewis Hamilton....................................MERCEDES
11 Zhou Guanyu.......................................ALFA ROMEO FERRARI
12 Nico Hulkenberg ..................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
13 Lance Stroll......................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
14 Alexander Albon...................................WILLIAMS MERCEDES
NC Valtteri Bottas...................................ALFA ROMEO FERRARI
NC Fernando Alonso...................................ALPINE RENAULT
NC Daniel Ricciardo..................................MCLAREN MERCEDES
NC Nicholas Latifi...................................WILLIAMS MERCEDES
NC Yuki Tsunoda .....................................ALPHATAURI RBPT
NC Mick Schumacher ..................................HAAS FERRARI


It is I Leclerc! © Pirelli

Australiens Grand Prix: Melbourne
FORMULA 1 HEINEKEN AUSTRALIAN GRAND PRIX 2022

Ferrari overlegen i Australien

Det var masser af action i Australien. I starten var det i den forreste del af feltet, mod slutningen var det ude for pointene. Men underholdende var det. Albon og Wiliams valgte en usædvanlig taktik, der faktisk gav gevinst.

Der var en start og to genstarter af løbet. Både i starten og den ene genstart formåede Verstappen at presse Leclerc, men kun kortvarigt. Det her var en Ferrari-dag. Altså godt nok kun for den ene Ferrari. Den anden, den med Sainz fik en dårlig start ovenpå en dårlig kvalifikation - og satsede på at vinde en placering tilbage halvvejs rundt på første omgang, men havnede i stedet i en af de sandkasser fans så ofte savner på andre baner. Det var det, der udløste den første SC.


Det sædvanlige hektiske første sving i Melbourne park © Mercedes AMG

Den anden blev udløst da Vettel tabte sin bil og fik snuden splintret udover banen. Det var der, ved genstarten, at Verstappen gjorde et udfald mod Leclerc. Men monegaskeren holdt den regerende mester bag sig og trak fra. Verstappen prøvede at bide sig fast, lavede en hurtigste omgang, for umiddelbart derefter at trække ud til siden. Røg sivede ud af bilen og Verstappen forklarede over radioen at der lugtede underligt.

Det gav 2. pladsen til Sergio Perez, der jo ofte er manden, der er der, til at arve, hvad andre efterlader. Leclerc kunne han ikke indhente, men han kunne holde de to Mercedes racere bag sig. Dem havde han faktisk overhalet undervejs. Russell blev nr. 3, mens Hamilton måtte tage til takke med 4. pladsen. Hamilton havde pittet lige inden den anden SC periode, mens Russell fik et billigt stop i den SC perioden. Lidt spændende var det om, der ville blive tale om teamordrer, men nej, det blev der ikke!


Macs are back. Norris foran Ricciardo © Pirelli

Norris og hjemmebanehelten Ricciardo blev nr. 5 og 6 og fik dermed McLaren bedste løb i 2022. Ocon blev nr.7 efter et stærkt løb - og efter ham kom vinderne af det store slag uden for pointene - Bottas og Gasly. Det var Stroll, der havde holdt en masse kørere tilbage og det gav nogle fine kampe. Gasly var langsom om at komme forbi canadieren, der undervejs i løbet havde fem sekunders straf for at slingre for meget på langsiden. Efter at have passeret Aston Martin raceren lå Gasly rimelig solidt på 8. pladsen indtil han udbremsede sig selv og Bottas kom forbi.

Det sidste point gik til Albon. Han var, ligesom Alonso og Magnussen, startet på det hårde dæk. Men i modsætning til de to andre, fik han succes ud af det. Alonso og Magnussen lå pænt i pointene, da anden SC periode kom. Det samlede feltet og udryddede alle de forholde de måtte have. Deres dækskifte sendte dem langt ned og de kom aldrig rigtig til at spille en rolle mod slutningen. Albon derimod blev ude på banen. Så lang tid som muligt. Først da han var færdig med omgang 57 ud af 58 kørte han i pit og nåede ud ligesom Leclerc kørte over målstregen. Albon var dermed på omganghøjde med vinderen, mens de, der kunne have truet hans point, var en omgang efter. De kunne dermed ikke køre omgang 58 og Albon maksismerede i den grad situationen.


Max Verstappen kigger fortvivlet på sin rygende Red Bull © Red Bull Contentpool

Resultatet af Australiens GP

1 Charles Leclerc ...................................FERRARI
2 Sergio Perez ......................................RED BULL RACING RBPT
3 George Russell.....................................MERCEDES
4 Lewis Hamilton ....................................MERCEDES
5 Lando Norris ......................................MCLAREN MERCEDES
6 Daniel Ricciardo ..................................MCLAREN MERCEDES
7 Esteban Ocon ......................................ALPINE RENAULT
8 Valtteri Bottas ...................................ALFA ROMEO FERRARI
9 Pierre Gasly ......................................ALPHATAURI RBPT
10 Alexander Albon ..................................WILLIAMS MERCEDES
11 Zhou Guanyu ......................................ALFA ROMEO FERRARI
12 Lance Stroll .....................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
13 Mick Schumacher...................................HAAS FERRARI
14 Kevin Magnussen...................................HAAS FERRARI
15 Yuki Tsunoda......................................ALPHATAURI RBPT
16 Nicholas Latifi...................................WILLIAMS MERCEDES
17 Fernando Alonso...................................ALPINE RENAULT
NC Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
NC Sebastian Vettel .................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
NC Carlos Sainz......................................FERRARI

 


Slukørede Ferrarifans på Imola © Ferrari media

Emilia Romagnas Grand Prix: Imola
FORMULA 1 ROLEX GRAN PREMIO DEL MADE IN ITALY
E DELL'EMILIA ROMAGNA 2022


Dobbeltsejr til Red Bull på Imola

Det var ikke Ferraris dag på hjemmebane i dag. Red Bull var totalt dominerende på en dag hvor det startede vådt og så bare blev mere tørt, men den forventede regn udeblev. Det hele resulterede i et lidt passivt løb, hvor man ventede på, om eventuelt kunne ske noget.

Red Bull lavede ingen fejl Hverken på banen, i pitten eller rent taktisk. Verstappen kom bedst fra start, mens Leclerc var langsommere og blev slået af Perez, der lavede dagens bedste start. For Ferrari var det generelt ikke nogen god start. Udover Leclercs lidt langsomme start, blev Sainz ramt af Ricciardo på vej ud af første sving, snurrede rundt og sad fast i sandkassen. For Ricciardo ødelagde det også løbet - fra da af var han dømt til et liv bagerst i feltet.Ferrari front - men det holdt ikke © Pirelli


Udover den totale dominans fulgte de op på Leclercs forsøg på at hente pointet for hurtigste omgang. Monegaskeren har et pænt forspring til Norris på 3. pladsen og tog et pitstop nr. 2. Det gik ikke helt som planlagt, og Norris kom faktisk forbi Ferrari raceren. Men Leclerc slog tilbage og hentede også den hurtigste omgang, hvorefter Red Bull trak først Perez og så Verstappen i pit. Det gav Leclerc muligheden for at lukke hullet til dem. I sin jagt på 2. pladsen skulle han dog være tæt på mexicaneren inden de nåede til DRS zonen og i chikanen på bagsiden af banen gik det galt, Den røde racer hoppede som en hest til ridebanespringning og Leclerc mistede kontrollen og sendte sig selv af banen. Endnu et pitstop og en masse tabt tid. Fra 9. pladsen og med friske dæk, lykkedes det ham at køre sig op til 6. pladsen. Fra at have 15 sikre point, måske 16, måtte han nøjes med otte.

I stedet gik 3. pladsen til en glad Lando Norris. Englænderen havde haft en god start og holdt sig som best-of-the rest hele løbet igennem. Det gav så en 3. plads i dag. Russell leverede en fremragende start og rykkede på 6. plads, bag Magnussen - begge havde fået stor fordel af, at Sainz og Ricciardo ramlede sammen. Russell kom forbi Magnussen og holdt så fast i 5. pladsen, der efter Leclercs afkørsel blev til en 4. plads. Knapt så godt gik det for Hamilton i den anden Mercedes. Han kom over stregen som nr. 14 efter i halvdelen af løbet, at have ledt efter en vej forbi Gasly. Undervejs måtte han se sig sat en omgang tilbage.


Igen point til Kevin i Haas raceren © Haas F1 media

Russell var dog under et stort pres til sidst. Bottas jagtede sin gamle bil ganske indædt, men lidt typisk finnen kunne han ikke få placeret sig rigtigt, til at sætte et egentligt angreb ind. Efter Leclerc på 6. pladsen kom en super velkørende Tsunoda, der undervejs måtte forbi både Vettel og Magnussen, der blev 8 og 9. Samtidig blev Stroll nr. 10 i dag - dermed fik begge Aston Martin biler point i dag.

Ocon var nr. 11 på banen, men fik fem sekunders straf for at være blevet sluppet løs fra sit pitstop på en usikker måde. Det sendte ham ned som nr. 14 og dermed blev både Albon, Gasly og Hamilton forfremmet med en enkelt placering.

Ikke et hændervridende spændende F1 løb, men der skete altid noget, et eller andet sted på banen.

I går blev gridden afgjort at et sprintløb - hvor der også blev uddelt point. Det er ikke helt optimalt. Først har man en kvalifikation, som var ganske dramatisk og gav en lidt spændende grid. Så et sprintløb hvor de bedste biler, så fik de bedste pladser - og point! Point i sprintløb ville give mere mening, hvis man så bagefter vendte gridden om, så de otte, der fik point, startede i omvendt rækkefølge. Så ville vi have haft Magnussen forrest, da starten gik. Det ville næppe have givet en sejr til Haas, men det ville have givet et mere interessant løb, hvor nogle af de bedre biler, skulle kæmpe lidt mere.


Årets første men nok absolut ikke sidste Red Bull 1-2 © Pirelli

Resultatet af Emilia Romagnas GP

1 Max Verstappen .....................................RED BULL RACING RBPT
2 Sergio Perez .......................................RED BULL RACING RBPT
3 Lando Norris .......................................MCLAREN MERCEDES
4 George Russell......................................MERCEDES
5 Valtteri Bottas ....................................ALFA ROMEO FERRARI
6 Charles Leclerc ....................................FERRARI
7 Yuki Tsunoda .......................................ALPHATAURI RBPT
8 Sebastian Vettel ...................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
9 Kevin Magnussen ....................................HAAS FERRARI
10 Lance Stroll ......................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Alexander Albon....................................WILLIAMS MERCEDES
12 Pierre Gasly ......................................ALPHATAURI RBPT
13 Lewis Hamilton.....................................MERCEDES
14 Esteban Ocon ......................................ALPINE RENAULT
15 Zhou Guanyu........................................ALFA ROMEO FERRARI
16 Nicholas Latifi....................................WILLIAMS MERCEDES
17 Mick Schumacher ...................................HAAS FERRARI
18 Daniel Ricciardo...................................MCLAREN MERCEDES
NC Fernando Alonso....................................ALPINE RENAULT
NC Carlos Sainz ......................................FERRARI


Både blåt og rødt på podiet© Pirelli

Miamis Grand Prix: Miami
FORMULA 1 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX 2022


Verstappen vinder i Miami

Der skete ikke meget de første fyrre omgange i Miami. Men så kom der spænding og kaos. I skrivende stund er der en del sager, der ligger ved stewards - dog ikke noget, der vil kunne skabe ændringer i fordeling af pointene.

Max Verstappen lavede en god start og kom forbi Sainz i første sving. Dernæst brugte han et par omgange på at placere sig i forhold til at sætte en overhaling ind på Leclerc. Det lykkedes - og så var det løb mere eller mindre afgjort.


Et pointgivende løb til begge Mercedes racere - men problemerne er ikke væk © Mercedes AMG


Der var lidt variation i dækstrategierne. De første pittede tidligt, mens andre satsede på et enkelt stop. Russell var den, der fik mest ud af, at vente længe med det første stop. Men ellers skete, der meget lidt indtil Lando Norris - der var startet godt, men havde fået strategien vendt forkert og var langt nede - kom for tæt på Gasly, da han ville forbi. Der var ellers masser af plads at køre på, men Norris ramte med sit hjul ind i Gasly og McLaren raceren stod på tværs af banen, ramte væggen og fælgen blev spred ud over et større område. Det gav en relativ lang periode med SC. Det orange vrag, var let nok at få væk, men det tog lid tid, at få fjernet fælg-delene.

Ved genstarten fik man nogle fine dueller. Leclerc prøvede at sætte en krog i Verstappen, men hollænderen holdt sig altid lige uden for rækkevidde og til sidst smuttede han helt fra Leclerc. Den omvendte situation var gældende for Sainz og Perez. Her var det Ferrari køreren der formåede at holde en Red Bull bag sig. Perez havde eller et reelt forsøg, men bremsede så sent, at han ikke rigtig kunne nå at dreje.


Ikke et særligt glorværdigt løb for de to Haas racere © Pirelli

Bag top fire var det Russell mod Hamilton. Russell havde de nyeste dæk og Hamilton var forrest. Faktisk var Bottas foran dem, men han satte næsten sig selv i væggen og de to Mercedes racere kunne smutte forbi. Der blev byttet plads nogle gange, men Russell endte med at tage 5. pladsen.

Bottas reddede sig en 7. plads efter sin kontakt med muren. Ellers havde finnen kørt et fremragende løb, og holdt de to Mercedes biler bag sig, altså indtil han lavede en fejl. Nr. 8 blev Ocon, der ligesom Russell skiftede dæk sent i løbet.

Alonso holdt fast i 9. pladsen, selv han fik en straf på fem sekunder. De sidste omgange blev, der delt en del straffe og advarsler ud. Magnussen nåede at få både en advarsel og en straf, mens et sammenstød mellem Schumacher og Vettel blev undersøgt. Schumacher lå ellers længe i pointene, men i de sidste omganges kaos, røg han ud af pointene. Det sidste point gik i stedet til Alexander Albon. Williams køreren lavede lidt en sniger. Han lå langt tilbage, men da alle andre fejlede, kørte sig selv og andre af banen, og hvad de ellers lavede i den ende at feltet, så listede han uberørt gennem det hele og kom hjem med et enkelt point.

Den nye bane i Miami, var ikke imponerende. Kompakt og lidt charmeforladt. Snævre sving, har sjældent gjort noget godt for F1 biler. Til gengæld bød løbet på et behageligt comeback. Eller rettere, F1 tv's live dækning gjorde. Det var ikke som vanligt den lidt tørre Jolyon Palmer, der sad sammen med Ben Edwards i kommentatorboksen, men John Watson, der med sin behagelige stemme genoptag sit makkerskab med Edwards, de to kommenterede F1 sammen på Euroosport i 90'erne.

Ikke noget stort løb, men SC perioden reddede løbet for tilskuerne.

Senere på natten fik Fernando Alonso endnu en straf, der sendte ham helt ud af pointene. Det betyder at Albon lister sig frem som nr. 9, mens Lance Stroll, der af uvisse årsager sluttede som nr. 11, bliver forfremmet en plads og altså for et enkelt point.


Point til Albon var jo nærmest en sensation - men fortjent © Williams Racing


Resultatet af Miamis GP

1 Max Verstappen .....................................RED BULL RACING RBPT
2 Charles Leclerc ....................................FERRARI
3 Carlos Sainz........................................FERRARI
4 Sergio Perez .......................................RED BULL RACING RBPT
5 George Russell .....................................MERCEDES
6 Lewis Hamilton......................................MERCEDES
7 Valtteri Bottas ....................................ALFA ROMEO FERRARI
8 Esteban Ocon .......................................ALPINE RENAULT
9 Alexander Albon.....................................WILLIAMS MERCEDES
10 Lance Stroll ......................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Fernando Alonso....................................ALPINE RENAULT
12 Yuki Tsunoda.......................................ALPHATAURI RBPT
13 Daniel Ricciardo...................................MCLAREN MERCEDES
14 Nicholas Latifi....................................WILLIAMS MERCEDES
15 Mick Schumacher ...................................HAAS FERRARI
16 Kevin Magnussen ...................................HAAS FERRARI
17 Sebastian Vettel...................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
NC Pierre Gasly ......................................ALPHATAURI RBPT
NC Lando Norris ......................................MCLAREN MERCEDES
NC Zhou Guanyu........................................ALFA ROMEO FERRARIRed Bull så langt øjet rækker - og mr. consistent Russel! © Pirelli

Spaniens Grand Prix: Barcelona
FORMULA 1 PIRELLI GRAN PREMIO DE ESPANA 2022


Verstappen fik sejren foræret - men havde nok vundet alligevel

Den første halvdel af løbet var spændende, derefter faldt det hele så meget til ro, at det nærmede sig det søvndyssende. Verstappen vandt, Perez fik at vide, at han skulle lukke sin teamkammerat forbi. Egentlig unødvendigt, da Verstappen havde så meget friskere dæk, at han nemt kunne have kæmpet sig forbi.

Men den vigtigste årsag til Verstappens sejr var, at Leclercs motor pludselig døde og monegaskeren måtte trille tilbage til pitten og stige ud ad bilen. Det efterlod Russell i spidsen af løbet. Englænderen havde haft en god start og kørte rundt med Perez lige bag sig. Verstappen var bag dem, efter at han havde været en tur igennem sandkassen, samme sted som Sainz få omgange tidligere også havde været af. Så en Mercedes var i front for løbet, men blev presset af først den ene Red Bull, senere den anden. Verstappen havde problemer med at komme forbi, fordi hans DRS kun virkede sporadisk.


Russel bider fra sig i starten af løbet © Mercedes AMG

Verstappen tog i stedet en tre-stop strategi og det betød, at det igen var Perez, der var bag Russell. Mexicaneren havde tidligere været på radioen og bedt om, at komme forbi Verstappen, fordi han mente at han hurtigere kunne komme forbi Mercedes raceren. Efter Verstappens tur i sandkassen havde Perez i øvrigt villigt lukket Verstappen forbi. Nu hvor det var hans tur til (igen) at udfordre Russell, gik det nemt - og Perez var nu i front. Men han var kun på en to-stopper, mod Verstappens 3'er. Så efter hollænderens 3. stop fik han igen at vide, at han skulle flytte sig - det var han ikke helt tilfreds med, men han gjorde det. Det var dybt unødvendigt - Verstappen var tydeligt hurtigere og havde friskere dæk. Han havde ikke brug for hjælp fra sin holdkammerat. De kunne have haft en fair fight i et par omgange, men Perez' trang til at tage den interne kamp i teamet, er åbenbart fraværende, så han gjorde det nemt for Verstappen.

Russell holdt fast i 3. pladsen. Han fik i starten hjælp af, at Carlos Sainz lavede en dårlig start, og resten af løbet lå han med i front. Moden kørsel af den unge englænder. Sainz overlevede både den dårlige start og snurreturen, og endte som nr. 5. Den sidste placering var lidt heldig - han var egentlig distanceret af Lewis Hamilton, men han måtte sætte farten ned på de sidste to omgange - sikkert på grund af problemer med mængden af brændstof og uden kamp måtte han opgive 4. pladsen og nøjes med de 10 point for 7. pladsen.


Den førende Mercedes kører er nu George Russel © Mercedes AMG

Samme Hamilton havde et begivenhedsrigt løb. På første omgang havde han et mindre sammenstød med Kevin Magnussen, hvor danskeren røg af banen, og de begge måtte i pit. For Magnussen ødelagde det løbet og sendte ham ned i den tunge del, mens Hamilton i flere omgange trillede modløst rundt. Men med høj hastighed og lidt held her og der, kom den tidligere mester tilbage i pointene. Med høj hastighed kom han forbi både Bottas og Sainz, men måtte alligevel "nøjes" med 5. pladsen - en plads han ville have været begejstret for, da han kørte i pit i slutningen af første omgang.

Bottas i Alfa Romeo havde igen et godt løb - men blev solgt lidt af strategien - i løbet af de sidste få omgange blev han overhalet af både Sainz og Hamilton - der begge havde dæk, der var omkring 10 omgange yngre end hans egne.

Alpine havde et fint løb. Ocon tog en 7. plads, mens Alonso fra start placering som nr. 20 kæmpede sig op til en 9. plads. Mellem dem kom en høfeberramt Lando Norris. Det var ellers Ricciardo, der var startet i top 10, men endnu en gang havde australieren et skuffende løb, hvor ikke engang det, at to biler, der startede foran ham, røg langt ned - og ud! - kunne sende ham i pointene.


Gasly og Stroll byder op til dans© Pirelli

Det sidste point gik til Tsunoda, der efterhånden virker lige så stærk som Gasly. Godt løb af den lille japaner.

I VM kampen er Verstappen nu kommet i front - med seks point fører han VM, mens Kevin Magnussen holder fast i 10. pladsen.

Næste løb er om en uge - i Monaco - stedet hvor Leclerc sidste år fik pole, men ikke kom til start... Vi må håbe for ham, at det går bedre i år.


Max dominans © Pirelli

Resultatet af Spaniens GP

1 Max Verstappen.....................................RED BULL RACING RBPT
2 Sergio Perez ......................................RED BULL RACING RBPT
3 George Russell.....................................MERCEDES
4 Carlos Sainz ......................................FERRARI
5 Lewis Hamilton ....................................MERCEDES
6 Valtteri Bottas ...................................ALFA ROMEO FERRARI
7 Esteban Ocon ......................................ALPINE RENAULT
8 Lando Norris ......................................MCLAREN MERCEDES
9 Fernando Alonso....................................ALPINE RENAULT
10 Yuki Tsunoda......................................ALPHATAURI RBPT
11 Sebastian Vettel..................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
12 Daniel Ricciardo..................................MCLAREN MERCEDES
13 Pierre Gasly .....................................ALPHATAURI RBPT
14 Mick Schumacher...................................HAAS FERRARI
15 Lance Stroll......................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
16 Nicholas Latifi...................................WILLIAMS MERCEDES
17 Kevin Magnussen...................................HAAS FERRARI
18 Alexander Albon...................................WILLIAMS MERCEDES
NC Zhou Guanyu.......................................ALFA ROMEO FERRARI
NC Charles Leclerc...................................FERRARI


En smule vand på banen udskød starten betragteligt © Alfa Romeo Racing

Monacos Grand Prix: Monte Carlo
FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2022

Perez fik sin hævn

Efter at have ladet Verstappen komme forbi to gange i sidste uges løb, fik Perez sin sejr i Monaco. Med de to Red Bull splittet af en Ferrari, var der ingen mulighed for teamordrer. Ellers var kaos et ord, der kunne beskrive løbet. Af et løb i Monaco var det sådan set spændende, selvom mængden af overhalinger ikke var imponerende.


Hvis du skal have dette overblik over banen i Monaco, skal du grave dybt i lommerne © Pirelli

Starten på løbet blev forsinket på grund af regn. I modsætning til Belgien sidste efterår, valgte man at smide det røde flag efter to formationsomgange bag SC. Pausen inden de kom i gang igen, var lidt lang, men F1 har længe haft en tendens til at være overforsigtige. Men i gang kom løbet - med et helt felt på full wets. De første stoppede tidligt for inters, mens de forreste blev hængende ude på banen, mens den tørrede.
Af de fire første var det lokalhelten Leclerc, der pittede først. Det sendte ham ned på 4. pladsen. Samtidig havde Sainz meddelt teamet at han ville blive ude på banen til den var klar til slicks. Den strategi syntes Red Bull var fornuftig, så de valgte det samme. Da banen så var klar til slicks lavede begge teams et dobbelt pitstop. Ferrari gjorde det først - og det var ikke planlagt. På vej ind i pitten råbte de "stay out" til Leclerc, men for sent.


Perez i sikker føring © Red Bull Contentpool

Red Bulls var planlagt. Perez var forrest af de to, så han var også den første til at få skiftet sine dæk. På vej ud blev de to Red Bull racere splittet af Sainz, som resten af dagen i praksis fungerede som et skjold for Perez, så mexicaneren ikke risikerede beskeder fra pitten om at lade Verstappen komme forbi.

Og så kom der et rødt flag. Nede ved poolen skred Schumacher ud og bilen kastede sig med en brutal kraft ind sikkerhedsbarrieren og blev revet midt over. Heldigvis var det kun bilen, der kom til skade. Schumacher selv kunne gå fra stedet. Det blev til nogle runder under SC, men et er at flytte en bil - selvom den er i samlesæt, er de hurtige i Monaco. Et andet er, at få barrieren på plads. Så alle fik en lille pause. Løbet var allerede under tidspres og nu var det helt sikkert under pres. Flere forstyrrelser og muligheden for at opnå fulde point ville forsvinde.


Endnu et dyrt uheld for Mick Schumacher © Haas F1 Media

Man valgte at lave en rullende genstart og det afgjorde sådan set løbet. Red Bull forsøgte med at sætte medium dæk på deres biler, mens Ferrari valgte at blive på de hårde dæk, de havde på i forvejen. Umiddelbart skulle det give en fordel til tyrene, men hingsten bed fra sig og fulgte med. Perez lavede et lock up på den første omgang og hans dæk blev mere og mere slidte, men de andre var heller ikke for gode, så selvom de fire forreste kørte tæt, var der ingen rigtige angreb - kun ansatser til et - fra Sainz. Der dog i stedet virkede tættere på at ramle ind i Perez' bagdel, end at havne i et realistisk overhalingsforsøg. Men med under fire sekunder mellem top fire, var det alligevel en spændende slutning.

Russell kom i top fem igen - uden at man så meget til ham. Han kunne ikke følge med de fire første og han havde kun Norris bag sig - indtil Norris gik i pit, fik nye dæk og et ekstra point for hurtigste omgang. Det var Alonsos skyld at han kunne tage det ekstra stop og holde fast i 6. pladsen, for Alonso, der blev 7'er opgav hurtigt efter genstarten at gøre noget fremadrettet og forsvarede sig i stedet mod Hamilton, der blev 8'er, på en så effektiv måde, at resten af feltet lå som perler på en snor efter Alpine raceren. Det gik ud over Ocon som krydsede stregen som nr. 9, men havde en 5 sekunders straf, som betød at han røg ud af pointene.


Podiet med den samlede Fyrstelige familie © Pirelli

Så Bottas blev forfremmet til en 9. plads, mens Sebastian Vettel blev en heldig 10'er og fik det sidste point.

I den samlede stilling udbyggede Verstappen sit forspring til Leclerc en smule, mens Perez fik reduceret til at være seks point fra Leclerc og 15 point fra Verstappen - som for at understrege, at han også er inde i kampen om VM.


Så fik Perez en flot sejr i bagagen © Red Bull Contentpool

Resultatet af Monacos GP

1 Sergio Perez ......................................RED BULL RACING RBPT
2 Carlos Sainz ......................................FERRARI
3 Max Verstappen ....................................RED BULL RACING RBPT
4 Charles Leclerc ...................................FERRARI
5 George Russell.....................................MERCEDES
6 Lando Norris ......................................MCLAREN MERCEDES
7 Fernando Alonso ...................................ALPINE RENAULT
8 Lewis Hamilton ....................................MERCEDES
9 Valtteri Bottas ...................................ALFA ROMEO FERRARI
10 Sebastian Vettel .................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Pierre Gasly .....................................ALPHATAURI RBPT
12 Esteban Ocon .....................................ALPINE RENAULT
13 Daniel Ricciardo .................................MCLAREN MERCEDES
14 Lance Stroll .....................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
15 Nicholas Latifi ..................................WILLIAMS MERCEDES
16 Zhou Guanyu ......................................ALFA ROMEO FERRARI
17 Yuki Tsunoda .....................................ALPHATAURI RBPT
NC Alexander Albon ..................................WILLIAMS MERCEDES
NC Mick Schumacher ..................................HAAS FERRARI
NC Kevin Magnussen ..................................HAAS FERRARI

 

Azerbaijans Grand Prix: Baku
FORMULA 1 AZERBAIJAN GRAND PRIX 2022

Verstappen vinder sikkert i Baku


Dramaet dræbte løbet.

Det var ikke Ferraris dag i dag. Fire biler udgik af løbet - alle med Ferrari motor. At de to af dem, ovenikøbet var motorproducentens egne biler, gjorde det ikke bedre! Men med de røde racere ukampdygtige, var der heller ikke rigtig noget spænding tilbage i løbet.

Det startede ellers godt - en god start, hvor Leclerc koncentrerede sig om, at holde Verstappen tilbage, hvilket gav masser af plads til Sergio Perez, der kom bedst fra start. Han fik lagt afstand mellem sig selv og Leclerc, der på sin side havde Verstappen relativt tæt på sig. Sådan gik det lige indtil Sainz trak af banen med et teknisk problem. Det udløste en virtuel SC. Det lokkede en masse til at tage et pitstop. Det sendte Verstappen op på 2. pladsen, da han blev ude på banen. Han halede ind på Perez, der fik besked på, ikke at gøre modstand.

Mexicaneren var den første af de to, der pittede og det gik langsomt - det gjorde det også ved næste pitstop. Dernæst kom Verstappens pitstop og dermed var Leclerc i front og vi havde et rimeligt godt løb, at se frem til. Hvilket team havde valgt den bedste taktik? Det kunne gå begge veje. Men ak, sådan skulle det ikke gå. I stedet fik vi en storrygende Ferrari, der haltede tilbage til pitten og to Red Bull racere i front, hvor ingen kunne komme til at tage kampen op med dem. Fra da af, var det bare at trille til mål.

Men andre Ferrari motoriserede biler, havde også problemer. Først var der Zhou, der fik besked på at komme i pit, fordi telematrien havde afsløret et problem med bilen. Senere var det Kevin Magnussen, der måtte parkere på et tidspunkt hvor han var ved at tage kampen om med Ocon - det var potentielt 10. pladsen, der kamp handlede om. Men kampen døde sammen med Magnussens motor.

Magnussens exit udløste en virtuel SC. En masse pitstop, der ikke gjorde ret meget. Og så var det ellers bare at få kørt bilerne hjem. George Russell fik serveret en 3. plads og fortsatte sin gode stime. Lewis Hamilton blev nr. 4 efter en stor indsats i en bil, der virkede som en mellemting mellem en racerbil og en hoptimist. Omgang efter omgang hoppede den aldrende mand op og ned i bilen - og magtede alligevel flere gange at gå i tæt duel - sidst mod Pierre Gasly.

Franskmanden blev stadig nr.5 og fik dermed en ret god dag ud af det. Hans dæk var gamle og slidte, mens Hamiltons var nye og friske, så det var ikke en hel lige kamp. Vettel blev nr. 6, men det kunne være blevet til mere. Tidligt i løbet lå Vettel foran Hamilton, da han også prøvede at komme foran Ocon - og faktisk kom forbi, inden han fortsatte lige ud, måtte lave et snurretur og tilbage på banen, med to tabe placeringer i stedet for en vundet. Havde tyskeren holdt sig på banen, kunne han sikkert have fået mere ud af dagen.

Alderpræsidenten Fernando Alonso havde en god dag og hentede en 7. plads hjem, foran Daniel Ricciardo og Lando Norris. Ricciardo skiftede først dæk under den anden VSC og på det tidspunkt var han placeret ganske pænt i stillingen. Pitstop kostede, men holdt ham inde i pointene. Norris kom tæt på ham til sidst, men havde fået ordre på at blive bagved. Tidligere i løbet havde det været omvendt, hvor man holdt Ricciardo bag Norris, hvilket kompromitterede Ricciardos strategi en smule.

Det sidste point gik til Ocon, der jo slap for Magnussens pres.

Det startede godt, og gik derfra nedad i kvalitet omgang efter omgang. Og med to Ferrari racere parkeret på sidelinjen døde al chance for spænding i løbet. Hamilton var med sine overhalinger det mest interessante i løbet, men 4. pladsen kom med en pris. Han havde tydligt smerter, da han kravlede ud af bilen - faktisk sad han på kanten af halo'en sidst man så ham - kanske han sidder der endnu?

I næste uge står den på Montreal og den smukt beliggende bane, på Ille de Notre Dame. Vi ses!

Resultatet af Azerbaijans GP

1 Max Verstappen RED BULL RACING RBPT
2 Sergio Perez RED BULL RACING RBPT
3 George Russell MERCEDES
4 Lewis Hamilton MERCEDES
5 Pierre Gasly ALPHATAURI RBPT
6 Sebastian Vettel ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
7 Fernando Alonso ALPINE RENAULT
8 Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES
9 Lando Norris MCLAREN MERCEDES
10 Esteban Ocon ALPINE RENAULT
11 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI
12 Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES
13 Yuki Tsunoda ALPHATAURI RBPT
14 Mick Schumacher HAAS FERRARI
15 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES
16 Lance Stroll ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
NC Kevin Magnussen HAAS FERRARI
NC Zhou Guanyu ALFA ROMEO FERRARI
NC Charles Leclerc FERRARI
NC Carlos Sainz FERRARI

 

Stillingen i kørermesterskabet inden Canadas Grand Prix

1 Max Verstappen..........RED BULL RACING RBPT................. 150
2 Sergio Perez............RED BULL RACING RBPT................. 129
3 Charles Leclerc.........FERRARI.............................. 116
4 George Russell..........MERCEDES.............................. 99
5 Carlos Sainz............FERRARI............................... 83
6 Lewis Hamilton..........MERCEDES.............................. 62
7 Lando Norris............MCLAREN MERCEDES...................... 50
8 Valtteri Bottas.........ALFA ROMEO FERRARI.................... 40
9 Esteban Ocon............ALPINE RENAULT........................ 31
10 Pierre Gasly...........ALPHATAURI RBPT....................... 16
11 Fernando Alonso....... ALPINE RENAULT........................ 16
12 Kevin Magnussen....... HAAS FERRARI.......................... 15
13 Daniel Ricciardo...... MCLAREN MERCEDES...................... 15
14 Sebastian Vettel.......ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES.......... 13
15 Yuki Tsunoda ..........ALPHATAURI RBPT....................... 11
16 Alexander Albon........WILLIAMS MERCEDES...................... 3
17 Lance Stroll...........ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES........... 2
18 Zhou Guanyu............ALFA ROMEO FERRARI..................... 1
19 Mick Schumacher........HAAS FERRARI........................... 0
20 Nico Hulkenberg .......ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES........... 0
21 Nicholas Latifi........WILLIAMS MERCEDES...................... 0

Stillingen i teammesterskabet inden Canadas Grand Prix

1 RED BULL RACING RBPT......................................... 279
2 FERRARI ......................................................199
3 MERCEDES..................................................... 161
4 MCLAREN MERCEDES.............................................. 65
5 ALPINE RENAULT................................................ 47
6 ALFA ROMEO FERRARI............................................ 41
7 ALPHATAURI RBPT............................................... 27
8 HAAS FERRARI.................................................. 15
9 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES.................................. 15
10 WILLIAMS MERCEDES............................................. 3