Ny sæson for TCR og SuperGT
Endelig efter to år helt uden mundbind og restriktioner


af Flemming Hansen samt TCR Danmark og Super GT Danmark


En tankefuld Kasper H. Jensen lige efter heatet. Førsteplads eller ej? Foto: Flemming Hansen

TCR på Padborg Park

2022-sæsonen af TCR Denmark fik et særdeles dramatisk åbningsløb, da finalen blev afgjort efter en skrivebordsstraf til tyske Mike Halder fra TPR Motorsport.

Finaleheatet startede allerede dramatisk med et stor crash, som sendte LM Racings Kenn Bach på tværs af gridden og efterfølgende i barrieren, efter at nordjyden var blevet ramt bagfra. Det udløste en safetycar, som senere skulle vise sig afgørende.


Kenn Bachs uheld i starten af finaleheatet Foto: Flemming Hansen

Mike Halder havde farten med sig i sæsonpremieren på Padborg Park, men en tidsstraf kostede muligheden for en debutsejr. Foto: TCR Denmark

I genstarten af finaleheatet kommer Mike Halder bedst fra start og kører side om side med Kasper H. Jensen ned mod første sving – og Mike Halder kommer forbi og overhaler Kasper H. Jensen.

Overhalingen blev kort efter takseret til en stop and go-straf for overhaling i gul flagzone, men før Mike Halder havde taget straffen var denne trukket tilbage. Det gjorde, at finalen Men finalen fik et efterspil, for overhalingen endte i sidste ende med at blive takseret til en straf alligevel.


Mike Halders (77) overhaling af Kasper H. Jensen (6) der gav anledniung til straf. Foto: Flemming Hansen


GMB Motorsports Gustav Birch havde en fantastisk sæsonpremiere. Udover at tage sin første heatsejr i 2. heat på Padborg, så endte Birch også på podiet og tog sejren i U25-mesterskabet. Mike Halder kørte heatet hjem og krydsede målstregen først - fulgt af Kasper H. Jensen, Gustav Birch og Nicolai Sylvest.

Der blev nedlagt protest og efter en længere evaluering af dommerne blev Mike Halder igen tildelt en stop-and-go straf, som blev konverteret til en 20 sekunders straf eftersom heatet var overstået.

Det sendte Mike Halder ned på en 10. plads og betød, at GMB Motorsports Kasper H. Jensen kunne erklæres som vinder med teamkammerat Gustav Birch som nummer to og Green Developments Nicolai Sylvest som nummer tre.

Tyske Mike Halder, der vandt TCR Spain i 2021 og som også kører i TCR Europe i 2022 hvor han aktuelt er nummer tre, fik dog markeret sig som en klar udfordrer til den forsvarende TCR Denmark mester Kasper H. Jensen. En duel, der bliver spændende at følge i resten af sæsonen.


Jacob Mathiassen i Alfa: Foto: Flemming Hansen

Jacob Mathiassen fra Insight Racing rundede weekenden af med en fjerdeplads i sin Alfa Romeo, mens René Povlsen og Michael Markussen runder top seks af.
Gustav Birch fører U25 mesterskabet.


Meteor Racing fik en stærk premiere med de nye Audi RS3 LMS i Trofeo-klassen. Foto: Flemming Hansen

Trofeo-sejr til Meteor Racing

Den generelle top 5-placering i finalen blev også en understregning af, at Meteor Racings René Povlsen og Allan Kristensen fik en rigtig god debut med deres to nye Audi RS3 LMS TCR, som for alvor har trukket det tyske mærke ind i TCR Denmark.

Meteor tog sejren i heat 1 og 2 henholdsvis ved René Povlsen og Allan Kristensen, mens Kenn Bach i begge tilfælde blev nummer to, og nordjyden fik derfor også skudt godt gang i pointkontoen indtil crashet i starten af finalen satte et ærgerligt punktum for en inden da lovende sæsonstart for LM Racing i Trofeo. I stedet tog Johnny Vejlebo stafetten op og sikrede sig selv og Brian Madsen Sport en flot sæsonstart med en tredjeplads i Trofeo-finalen.

OK Oktan 100 Super GT


Casper Pilgaard i front foran Christian Sørensen Foto: Flemming Hansen

Casper Pilgaard vandt årets første løb

Et stærkt løb sikrede Casper Pilgaard, Ryomgård, sejren i årets første løb i OK Oktan 100 Super GT Danmark. Sæsonpremieren på Padborg Park var virkelig højspændt, hvor en håndfuld kørere kæmpede med om placeringerne i top 3.


Og starten er gået for sæsonen! Foto: Flemming Hansen


Lasse Poulsen, Ringe, startede fra pole position, og efter en meget tæt start kom han igennem første sving som førende kører foran Martin Henckel Mortensen, Aarhus, Christian Sørensen, Aarhus, og Casper Pilgaard. Lasse Poulsen modstod længe presset fra kørerne bagfra, men ved afslutningen af sjette omgang kunne Christian Sørensen bremse sig indenom ham for enden af langsiden. Få sekunder senere fulgte Casper Pilgaard efter, og så havde Lasse Poulsen en forgæves kamp med at holde de øvrige konkurrenter bag sig.

Der fulgte nu en tæt kamp mellem Christian Sørensen og Casper Pilgaard, som i front snart byttede pladser. Bag dem var der en tæt kamp mellem Ole Petersen, Bredebro, Mikkel Mac, Nykøbing Falster, og Martin Henckel Mortensen. På et tidspunkt blev Christian Sørensen indhentet, og den tætte kørsel forrest i feltet havde givet ham skader på bilen, så han måtte udgå af løbet med kraftig røgudvikling.


Regn med at Ole Petersen vil være med i mesterskabskampen! Foto: Flemming Hansen

Mod løbets slutning fik Ole Petersen kørt sig op til Casper Pilgaard, og selv om han havde et par angrebsforsøg, kunne han ikke slippe forbi løbets førende, som på sidste omgang fik sig et sekundstort forspring, da han skulle passere en kører med en omgang.

Blandt deltagerne i 2L-klassen var det længe Nicolai Nygaard Pedersen, Hjørring, som førte an, men til sidst måtte han se sig passeret af Mike Nordby Mathiesen, Varde, som blev den første 2L-løbsvinder nogensinde.