Verstappens VM før tid
VM afgjort i let forvirring

Af Flemming Hansen / Martin Møller Thomsen


Verstappen efter forventet sejr på hjemmebane © Red Bull Contentpool


Hollands Grand Prix : Zandvoort
FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2022
Bottas afgjorde løbet ved at holde stille


At Verstappen vinder et løb i Holland, virker næsten så åbenlyst, at det næsten ikke er værd at skrive om. Men det var ikke helt så ligestil. Både Safety Car og en Virtuel Safety Car spillede ind. Undervejs så det ud til at Mercedes faktisk kunne vinde for første gang i sæsonen, men sådan skulle det ikke gå.


Verstappen er flyvende fra start © Red Bull Contentpool

For mange år siden var der et løb, hvor et sent regnvejr skabte kaos og drama, og det fik den gamle Bernie E til at tænke. Hans tanke den dag, var at skabe mere spænding i F1 ved at skabe kunstigt regnvejr, ved hjælp af en tilfældighedsgenerator. Udover at lede tankerne hen på Hitchhikers Guide og til Bernie E's uforløste gude-kompleks, var det selvfølgelig en vanvittig idé, men med løbet i dag kom jeg til at tænke på det alligevel. En mulighed for tilfælde SC på banen, sådan uden grund - bare fordi det skaber ekstra drama.

I dag blev der skabt drama, og resultatet blev at favoritten vandt. Det ville også have glædet Bernie E, der aldrig var den store tilhænger af tilfældigheder. Men som tilskuere blev man snydt for den duel, der havde været spændende.


Mercedes i front af feltet - men ikke de sølvfarvede © Mercedes AMG

Mercedes havde valgt en anden strategi, hvor de satsede på kun et stop og det så faktisk ud til at virke. De tog det roligt i starten og lod Verstappen slås med Leclerc og Sainz. Et elendigt pitstop fra Sainz, hvor de ikke var klar med alle dækkene og Perez kørte over dækpistolen, fordi den lå og flød, sendte Mercedes i top 3. De andre pittede og efterlod Hamilton i front. Verstappen var 3'er og kæmpede sig forbi Russell og var ved at hente ind på Hamilton. Det var forventet - og det kunne blive spændende. Men det tætte opgør blev ødelagt da Tsunoda fik problemer. På mystisk vis gik han i stå ude på banen, men kom i gang igen; kørte i pit, hvor han fik skiftet dæk og justeret selen og sendt ud igen - for at stoppe kort tid efter. Det udløste en VSC og en mængde pitstop. Kort efter blev det til en rigtig SC, da Bottas' motor blev træt af livet og gik i stå på vej ned ad langsiden, hvor bilen stoppede lige før sving 1. Ikke nok med, at der var SC, hele feltet blev også ledt gennem pitten. Kombineret med pitstop gav det noget kaos i pitten, og igen kom Ferrari og Sainz i fokus, da de sendte ham lige foran Alonso, en manøvre, der kostede fem sekunders straf.


Verstappen dominans © Red Bull Contentpool

Da løbet blev sat i gang igen var det Hamilton der var i front, med Verstappen efter sig. Hamilton gav tidligt gas, men glemte at Red Bulls motor er stærkere end Mercedes. Verstappen kunne derfor udnytte slipstreamen og nærmest være på siden af Hamilton, da de kørte over startlinjen og løbet igen var blevet frit. Verstappen og flere andre havde skiftet til soft under SC, mens Hamilton kørte på ældre mediums. Den beslutning kostede ham alle muligheder - ikke nok med, at han ikke kunne vinde, selvom han i dag var tættere på end noget tidspunkt tidligere i sæsonen, men også at han røg helt ud af top 3.

Efter Verstappen kom forbi, forsvandt han. I stedet blev Hamilton nu presset af Russell, der på sine soft dæk var hurtigere end Hamilton. Det var ikke en venlig overtagelse af 2. pladsen, der skete - de var tæt på at ramle sammen, men forbi kom Russell. Verstappen var for langt foran og for hurtig til, at han kunne fanges. I stedet skulle Russell til at holde med Leclerc, der efter et ret skuffende løb, hvor Ferrari endnu en gang havde vist meget lidt, kom forbi Hamilton og op på podiet.


Rød LeClerc Ferrari i et hav af orange © Ferrari media

Perez blev nr. 6 på vejen, men forfremmet til nr. 5 på grund af Sainz' straf. Han prøvede alligevel at komme forbi spanieren, og det var ret tæt på at gå galt. Det bitchede han lidt over, men fakta er, at når ens forhjul er ved den sidste trediedel af konkurrentens bil, så er man selv skyld i hvis man bliver presset. Alonso blev 6'er efter et fornuftigt løb, mens Norris på 7. pladsen startede fint, men fik understreget hvor langt bagefter McLaren lige nu er.

Sainz reddede sig en 8. plads efter sin straf, mens Ocon så måtte nøjes med 9. pladsen, også han havde et fornuftigt løb. Stroll hentede det sidste point, uden at man helt opdagede ham i løbet.

Selvom en afslutning hvor Hamilton og Verstappen havde duelleret på forskellig dækstrategi og hvor Verstappen ikke have fået afstanden til Mercedes raceren foræret af SC, så var det stadig et løb med en god energi og en del gode dueller, hvor ingen følte sig kaldet til bare at opgive kampen og lade andre smutte forbi.

Magnussen satte sig selv ud af spillet ganske tidligt, da han mistede kontrollen i et overhalingsforsøg, hvor han kyssede svagt med barrieren. Han greb bilen igen, men hev en del jord ind på asfalten. Om det var blevet meget bedre, hvis han havde undgået episoden er dog tvivlsomt. Men point for faktisk at redde bilen.


Alt udsolgt på hjemmebanen i Holland - god dag for Alpine © Alpine Racing

Løbsresultat fra Holland

1 Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
2 George Russell ...................................MERCEDES
3 Charles Leclerc ..................................FERRARI
4 Lewis Hamilton................................... MERCEDES
5 Sergio Perez .....................................RED BULL RACING RBPT
6 Fernando Alonso ..................................ALPINE RENAULT
7 Lando Norris .....................................MCLAREN MERCEDES
8 Carlos Sainz .....................................FERRARI
9 Esteban Ocon .....................................ALPINE RENAULT
10 Lance Stroll ....................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Pierre Gasly ....................................ALPHATAURI RBPT
12 Alexander Albon................................. WILLIAMS MERCEDES
13 Mick Schumacher .................................HAAS FERRARI
14 Sebastian Vettel ................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
15 Kevin Magnussen .................................HAAS FERRARI
16 Zhou Guanyu .....................................ALFA ROMEO FERRARI
17 Daniel Ricciardo ................................MCLAREN MERCEDES
18 Nicholas Latifi................................. WILLIAMS MERCEDES
NC Valtteri Bottas .................................ALFA ROMEO FERRARI
NC Yuki Tsunoda ....................................ALPHATAURI RBPT

Efter en øv afslutning fejres podiet alligevel - Italian style ©Pirelli media

Italiens Grand Prix : Monza
FORMULA 1 PIRELLI GRAN PREMIO D’ITALIA 2022


Verstappen vinder bag SC

Endnu en gang har man forsøgt at ødelægge et Formel 1 ved ikke at træffe en beslutning og i stedet lave en afslutning som på ingen måder kan tilfredse hverken kørere eller tilskuere. Efter sidste års kontroverser i Abu Dhabi, virkede løbsledelsen handlingslammet. Verstappen vandt overlegent, fordi Red Bull bare er bedre end de andre - og det havde han sikkert gjort alligevel.


Endnu et view miljøfanatikere vil fjerne - flypast... Pladder! © Alfa Romeo Racing

En lettere uspændende dag endte i den totale fiasko ved at man igen havnede i en situation, hvor løbsledelsen var for lidt optaget af, hvordan man afslutter et racerløb. Problemet var, at Ricciardos bil gik i stå med få omgange tilbage, og skulle flyttes væk fra banen. Derfor kom SC på banen og det stod ganske hurtigt klart, at det ikke kunne lade sig gøre at få gang i løbet igen. Dybest set samme situation som Abu Dhabi sidste år. Her blev SC perioden tvunget kortere end den normale procedure er.

Racerløb bør ikke slutte under en SC, slet ikke i F1. Jeg kan have forståelse for, at man på lavere niveauer kan være afhængig af, at tidsplanen skal overholdes, men ikke i Formel 1. Løsningen er egentlig ret enkel - "er der mindre end ti omgange tilbage, når der sker en hændelse, bør løbet afbrydes". Det vil give god tid til at få ryddet forhindringer af vejen, samtidig med at vi vil få en fantastisk belønning - et neutraliseret løb, friske dæk hele vejen rundt og en sprint til målet.


Baneinvasion - som det skal være på Monza © Pirelli

Men det fik vi ikke, årsagerne er mange. Men kompetencerne i beslutningsrummet har ofte være flagrende og kontinuiteten usikker.

Det vi ikke fik, var svaret på om Leclerc kunne have hentet Verstappen. Det kunne han sikkert ikke, så uden Ricciardo exit ville løbet sikkert have sluttet lige så begivenhedsløs, som det gjorde under SC - men bare lidt hurtigere. Et rødt flag kunne have givet et andet resultat, men det var reelt set nok også Ferraris bedste chance for at vinde løbet i dag. For selvom Leclerc startede på pole og Verstappen var et stykke nede i feltet efter en straf, så var Red Bull hurtigere. Det kunne tydeligt ses på Monzas langsider, at den tidligere Honda motor bare har power i sig. Godt for dem, trist for os, der gerne vil have tæt race. Ferraris strategi var ikke klodset som den nogle gange har været, så de fik ikke spændt ben for sig selv, men de er bare ikke hurtige nok. Letheden hvormed Verstappen kan nå fronten uanset hvor han starter fra er egentlig først og fremmest pinlig for resten af feltet.


Verstappen efter forventet sejr på hjemmebane © Red Bull Contentpool

Leclerc fik 2. pladsen foran Russell. Englænderen kørte fornuftig, men nok egentlig lidt uspændende. Sainz, Hamiton og Perez tog de næste pladser og også de fik dermed mulighed for at understrege, at for de bedste biler, er det egentlig lige meget hvor man starter. De kørte sig fornuftigt op, Hamilton forsøgte med at køre meget langt på sit første sæt dæk, det samme gjorde Norris, der blev nr. 7. Strategi ufortalt, så ville de sikkert allesammen have ligget deromkring uanset hvor i feltet de var startet.

Norris på 7. pladsen var måske netop ham, der fik noget ud af, at starte hvor han gjorde. Han startede foran Alpine og sluttede foran Alpine. Her betød startplaceringerne noget. Gasly blev nr. 8 hvilket var fint oven på flere mindre imponerende præstationer på det seneste. Nick de Vries, der var indkaldt som vikar for Alexander Albon, hentede en i virkeligheden imponerende 9. plads i sin debut. Hvis ikke det var for pengene ville han være en fin erstatning for Latifi, der aldrig har hørt til i F1.


Sensatiopnel debut af Nyck de Vries med en 9. plads for Williams © Williams Racing

Det sidste point gik til Zhou, der havde en stille og stabil dag på kontoret og som formåede at træde til på en dag, hvor Bottas ikke gjorde det. Som tilskuer, var der ikke meget at komme efter. En slutning under SC er en fornærmelse og burde aldrig forekomme igen. Efter løbet hørte vi at to af kørerne var under efterforskning for at have slingret for meget på de sidste omgange, sikkert for at holde varme i dækkene. De burde måske snarere efterforske sig selv, hvilket virker ynkeligt efter den patetiske afslutning.

Kampen om VM er nu kun teoretisk, hvilket vi har oplevet for tit, men i forhold til hvor lovende sæsonen virkede i starten, er det ekstra skuffende.


Williams fejrer uventede points © Williams Racing

Resultatet fra Italien

1 Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
2 Charles Leclerc ..................................FERRARI
3 George Russell ...................................MERCEDES
4 Carlos Sainz .....................................FERRARI
5 Lewis Hamilton ...................................MERCEDES
6 Sergio Perez .....................................RED BULL RACING RBPT
7 Lando Norris .....................................MCLAREN MERCEDES
8 Pierre Gasly .....................................ALPHATAURI RBPT
9 Nyck De Vries ....................................WILLIAMS MERCEDES
10 Zhou Guanyu .....................................ALFA ROMEO FERRARI
11 Esteban Ocon ....................................ALPINE RENAULT
12 Mick Schumacher .................................HAAS FERRARI
13 Valtteri Bottas .................................ALFA ROMEO FERRARI
14 Yuki Tsunoda.................................... ALPHATAURI RBPT
15 Nicholas Latifi .................................WILLIAMS MERCEDES
16 Kevin Magnussen .................................HAAS FERRARI
NC Daniel Ricciardo ................................MCLAREN MERCEDES
NC Lance Stroll ....................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
NC Fernando Alonso .................................ALPINE RENAULT
NC Sebastian Vettel ................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES


Et sjældent 2022 podie uden Verstappen © Pirelli media

Singapores Grand Prix : Singapore
FORMULA 1 SINGAPORE AIRLINES SINGAPORE GRAND PRIX 2022

Diverse billeder fra Singapore


Starten er gået i Singapore © Pirelli media


En sjældent god søndag for McLaren © Pirelli media


Perez var dominant i Singapore © Red Bull ContentpoolPerez stiger ud af sin Red Bull © Red Bull Contentpool

Resultatet fra Singapore

1 Sergio Perez ...................................RED BULL RACING RBPT
2 Charles Leclerc ................................FERRARI
3 Carlos Sainz ...................................FERRARI
4 Lando Norris ...................................MCLAREN MERCEDES
5 Daniel Ricciardo ...............................MCLAREN MERCEDES
6 Lance Stroll ...................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
7 Max Verstappen .................................RED BULL RACING RBPT
8 Sebastian Vettel ...............................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
9 Lewis Hamilton .................................MERCEDES
10 Pierre Gasly ..................................ALPHATAURI RBPT
11 Valtteri Bottas ...............................ALFA ROMEO FERRARI
12 Kevin Magnussen ...............................HAAS FERRARI
13 Mick Schumacher ...............................HAAS FERRARI
14 George Russell ................................MERCEDES
NC Yuki Tsunoda ..................................ALPHATAURI RBPT
NC Esteban Ocon ..................................ALPINE RENAULT
NC Alexander Albon ...............................WILLIAMS MERCEDES
NC Fernando Alonso ...............................ALPINE RENAULT
NC Nicholas Latifi ...............................WILLIAMS MERCEDES
NC Zhou Guanyu ...................................ALFA ROMEO FERRARI


Podiets usual suspects © Red Bull Contentpool

Japans Grand Prix : Suzuka
FORMULA 1 HONDA JAPANESE GRAND PRIX 2022


Dramatisk afslutning på amputeret løb

Efter tre timer vandt Max Verstappen løbet på Suzuka. Det startede til tiden, men efter to omgange blev løbet flaget af, på grund af uheld og massivt regnvejr. Med 40 minutter til deadline blev løbet genoptaget.


Det var rigtigt vådt i Japan © Red Bull Contentpool

Det var Sainz, der kørte af på første omgang, der udløste en SC, og efterfølgende et rødt flag. Og da løbet var sat i gang, så var der reglen om, at løbet skal afsluttes inden for tre timer sat i værk. På et tidspunkt var et lige ved at de startede, men i sidste øjeblik blev genstarten udsat. Så først med 40 minutter tilbage kom bilerne tilbage på banen og løbet kom igang igen.


No match mellem Red Bull og Haas... © Red Bull Contentpool

Verstappen skyndte sig væk fra resten af feltet og Leclerc var overraskende langsom. Han blev sat under pres fra Perez og en duel begyndte. Den varede til den sidste chikane hvor Perez kom så tæt på man kunne, mens Leclerc røg en tur indover græsset. Monegaskeren holdt fast i forspringet, men fik umiddelbart efter løbet en fem-sekunders straf og Perez blev forfremmet til 2. pladsen.

Efterfølgende var der så stor forvirring. Betød dette resultat at Verstappen havde vundet VM eller betød det at han ikke havde gjort. Reglerne for uddeling af point var åbenbart så forvirrende, at ingen lige kunne finde ud af det på stående fod. Det viste sig, at der bliver uddelt fulde point fordi løbet var genoptaget efter en afbrydelse, uanset hvor mange omgange der blev kørt.


Fokus på Yuki på hjemmebane © Red Bull Contentpool

Verstappen selv havde lidt svært ved at tro det, da han i cool-down rummet blev placeret i et specielt indrettet VM rum. Han satte sig pænt i den brede røde trone-lignende stol, inden han hurtigt konstaterede, at han følte sig lidt ensom, og gik tilbage til de to andre.

Ocon holdt fast i 4. pladsen på trods af at Hamilton flere gange prøvede at finde en vej forbi. Mercedes raceren var hurtigst gennem svingene, men Alpine var hurtigts på langsiden. Også Vettel var under pres og kom over stregen samtidig som Alonso. Spanieren var blevet på full wet længere end de andre, i håb om mere regn. Med sine friskere inters var han lynende hurtig, men Verstappen kom han ikke forbi.


Direkte Max og Charles duel - Max trak vinderkortet igen © Red Bull Contentpool

Men Russell måtte overgive sig til Alonso og nøjes med 8. pladsen. Latifi fik en fin 9. plads, mens et sidste point gik til Norris, der havde en blandet eftermiddag. De fleste skiftede dæk ret hurtigt efter at SC var kørt i pit, men udover Alonso blev Mick Schumacher også længe ude. Teamet håbede på en SC, og et billigt pitstop, men det kom ikke og i stedet sejlede Schumacher baglæns fra en 2. plads og ned gennem top ti, for så at ryge langt ud af pointene da han som en sidste tog sit pitstop.

En meget lang morgen blev det til, med ikke ret meget racerløb. Det virker til stadighed som om, at FIA bliver overrasket når vejret ikke arter sig som håbet. Samtidig fik vi også set året tåbelighed, da en traktor kørte rundt på banen, mens feltet kørte rundt på SC, for at nå frem til Sainz' vrag. Det overraskede et par af kørerne og bragte triste minder om Jules Bianchis fatale møde med en traktor på samme bane frem i hukommelsen. Man skal ikke gentage fortidens fejl!


Hjemmebane for Yuki så Haas'erne kom ikke forbi © Red Bull Contentpool

 

Resultatet fra Suzuka

1 Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
2 Sergio Perez .....................................RED BULL RACING RBPT
3 Charles Leclerc ..................................FERRARI
4 Esteban Ocon .....................................ALPINE RENAULT
5 Lewis Hamilton....................................MERCEDES
6 Sebastian Vettel .................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
7 Fernando Alonso ..................................ALPINE RENAULT
8 George Russell ...................................MERCEDES
9 Nicholas Latifi ..................................WILLIAMS MERCEDES
10 Lando Norris ....................................MCLAREN MERCEDES
11 Daniel Ricciardo ................................MCLAREN MERCEDES
12 Lance Stroll ....................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
13 Yuki Tsunoda ....................................ALPHATAURI RBPT
14 Kevin Magnussen..................................HAAS FERRARI
15 Valtteri Bottas .................................ALFA ROMEO FERRARI
16 Zhou Guanyu......................................ALFA ROMEO FERRARI
17 Mick Schumacher .................................HAAS FERRARI
18 Pierre Gasly ....................................ALPHATAURI RBPT
NC Carlos Sainz ....................................FERRARI
NC Alexander Albon .................................WILLIAMS MERCEDES


Podiet inklusive Helmut Marko der kom på podiet på baggrund af Mateschitz død kort tid inden © Pirelli

USAs Grand Prix : COTA
FORMULA 1 ARAMCO UNITED STATES GRAND PRIX 2022


COTAS leverer som så ofte god underholdning

Red Bull er en god bil. Bedre end alle de andre. Verstappen kunne i dag have et kikset pitstop, der for alle andre biler, ville være det, der ødelagde eftermiddagen. Men ikke for Red Bull og Verstappen - det betød bare, at han måtte kæmpe lidt hårdere for at vinde løbet.


Starten er gået på et udsolgt COTA © Red Bull Contentpool

Løb i Amerika, har nogle fordele. I stedet for at bruge sin eftermiddag foran tv'et, så kan man få F1 til aftenkaffen, og når løbet så samtidig har mere intensitet end traditionelle danske krimiserier, så er det en god slutning på ugen.
Sejren til Verstappen virkede ikke givet på forhånd, men så alligevel... Verstappen kan gå på vandet i øjeblikket. Sainz havde pole, men kom dårligt fra start og blev i udgangen af første sving ramt af en optimistisk George Russell. Russell kunne fortsætte, mens Sainz bil måtte holde fyraften. Da Leclerc samtidig lå et stykke nede, virkede det til at blive et langt og kedeligt løb, med Verstappen alene i front.


Første sving og Sainz (i baggrunden) er elimineret © Mercedes AMG

Men først spandt Bottas af og skulle bugseres væk. Det betød arbejde til SC. Da løbet blev sat i gang igen, ramlede Alonso ind i Lance Stroll. Spanieren lå lige bag sin kommende holdkammerat, og trak til venstre for at overhale ham - øjeblikket efter trak Stroll også til venstre, for at forsvare. Alonso ramte Strolls bagdæk og fløj op i luften og fortsatte, mens Stroll røg ud i barrieren og en ny SC kom på banen. Ingen af de to ting gjorde det store for Verstappen. Det var først da han nogle omgange senere havnede i et elendigt pitstop, at han fik problemer. Ude på banen kom både Hamilton og Vettel forbi, mens Lecclerc kom ud fra sin pit sekundet før Verstappen.

Det var så her, at man skulle tro, at det var game over for Verstappen, men Red Bull er bare for god en bil. I front var det Vettel der først faldt fra - efter sin bedste indsats i flere sæsoner fik han også problemer ved et pitstop. Dermed var der kun to foran Verstappen. Først blev Leclerc klaret efter en god duel, og så blev det kampen mod Hamilton. Den gamle mester har ikke været så tæt på en sejr i år, og han holdt fast så længe han kunne. Ikke en gang, da han var blevet overhalet, gav han op. Men på de sidste par omgange var dækkene smadrede og Verstappen kunne skabe sig et lille forspring.


Duel mellem Alonso og Leclerc © Aston Martin Racing

Så altså Hamilton blev 2'er og Leclerc blev 3'er. 4. pladsen gik til Perez, der kørte et ret anonymt løb i dag, men alligevel mod slutningen var han tæt på Leclerc. Russel overlevede sin straf fra kollisionen i første sving og kom hjem på en relativt anonym 5. plads foran en hårdt kæmpende Lando Norris. Fernando Alonso kom på en 7. plads efter sin flyvetur. På 8. pladsen, efter at have været nede som nr. 13 efter sit kiksede pitstop kom Vettel. 8. pladsen nåede han i de sidste sving, hvor han kæmpede sig forbi Magnussen, hvis medium dæk var ret afdøde. Men ellers havde danskeren lidt held med sig i dag: en strategi med kun ét stop - og det kom under SC, gav ham god fremdrift og længe lå han på 6. pladsen, men som dækkene blev mere og slidte blev han mere presset bagfra, så Russell, Norris, Alonso og Vettel kom alle forbi ham.


Fransk-Monegasisk duel mellem Gasly og LeClerc© Red Bull Contentpool


Det sidste point gik til Tsunoda, der havde en fin dag og uden tvivl var den bedste hos Alpha Tauri. Overordnet set var det et godt løb, tæt race og de uforudsigelige hændelser, der også skal være der for at skabe et godt løb, var tilstede i dag. Sejren blev tilegnet Red Bull grundlægger Dieter Mateschitz, der døde lørdag i en alder 78.


Et sjældent point eller nærmere to til Magnussen i Haas i baggrunden © Aston Martin Racing

Resultatet fra USA

1 Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
2 Lewis Hamilton ...................................MERCEDES
3 Charles Leclerc ..................................FERRARI
4 Sergio Perez .....................................RED BULL RACING RBPT
5 George Russell ...................................MERCEDES
6 Lando Norris .....................................MCLAREN MERCEDES
7 Fernando Alonso ..................................ALPINE RENAULT
8 Sebastian Vettel .................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
9 Kevin Magnussen ..................................HAAS FERRARI
10 Yuki Tsunoda ....................................ALPHATAURI RBPT
11 Esteban Ocon ....................................ALPINE RENAULT
12 Zhou Guanyu .....................................ALFA ROMEO FERRARI
13 Alexander Albon .................................WILLIAMS MERCEDES
14 Pierre Gasly ....................................ALPHATAURI RBPT
15 Mick Schumacher .................................HAAS FERRARI
16 Daniel Ricciardo ................................MCLAREN MERCEDES
17 Nicholas Latifi .................................WILLIAMS MERCEDES
NC Lance Stroll ....................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
NC Valtteri Bottas .................................ALFA ROMEO FERRARI
NC Carlos Sainz ....................................FERRARI

 


Ingen over elle ved siden af Max i øjeblikket © Red Bull Contentpool

Mexicos Grand Prix : Autodromo Hermanos Rodriguez
FORMULA 1 GRAN PREMIO DE LA CIUDAD DE MÉXICO 2022


Et dramamæssigt lavpunkt i sæsonen


Verstappen fik pole og førte løbet igennem på vej mod sejren. Dermed er historien om Mexicos GP 2022 sådan set også fortalt.Lewis Hamilton klemte sig ind i mellem de to Red Bulls og har overtaget pladsen som førsteudfordrer fra Ferrari. Ferrari virker på deres side til at de helt har opgivet, og det kan man jo egentlig godt forstå.


Som altid hektisk start i Mexico på langsiden © Red Bull Contentpool

En gang skete det nogle gange, når VM var afgjort før tid, at den ellers overlegne vinder, mistede motivationen og andre kunne tage teten i de sidste par løb og så skabe et par alternative resultater. Men det er mange år siden. Når et overlegent VM er slut, er det som om alle andre mister motivationen og den overlegne mester, bare kan blive ved at banke sejre ind på kontoen.


En sjældent efterhånden god dag for Bottas © Alfa Romeo Racing

Og sådan var det i dag. Verstappen gav en opvisning i overlegenhed og vandt et af de kedeligste F1 løb nogensinde. For hard-core Mercedes/Hamilton fans, var løbet måske en acceptabel oplevese. For andet løb i træk var de førsteudfordrer til Red Bull. Rigtig opløftende var det dog ikke, da de måske nok fik sølvmedaljerne, men tæt på sejren var de ikke.

Perez blev nr. 3 foran Russell, efterfulgt at de to Ferrari racere, der var udklasserede i dag. De startede godt, tabte momentum og nu kan man kende det italienske team - delvis i opløsning!


Max er kørt... © Red Bull Contentpool

Ricciardo blev nr. 7 på trods af en velfortjent 10-sekunders straf for at skubbe Tsunoda af banen. Fra at have været lidt ligegyldig i løbet, var det som om han fik en idé - man kunne jo prøve at overhale. Så det gjorde han og kom forbi både den ene og den anden og sikrede sig mere end de 10 sekunders forspring til Ocon han havde brug for.

Norris blev nr. 9 foran Bottas, der langt om længe fik point igen. Udover Tsunoda, udgik også Alonso, med en teknisk defekt. Derudover er der vel ikke mere at fortælle? FIA skal nok overveje hvordan man skal få folk til at se de 24 løb næste år, hvis VM bliver tidligt afgjort!


Det spekatukulære stadion Foro Sol hvor vinderceremonien afholdes © Red Bull Contentpool

Resultatet fra Mexico

1 Max Verstappen ...................................RED BULL RACING RBPT
2 Lewis Hamilton................................... MERCEDES
3 Sergio Perez..................................... RED BULL RACING RBPT
4 George Russell................................... MERCEDES
5 Carlos Sainz .....................................FERRARI
6 Charles Leclerc ..................................FERRARI
7 Daniel Ricciardo .................................MCLAREN MERCEDES
8 Esteban Ocon .....................................ALPINE RENAULT
9 Lando Norris .....................................MCLAREN MERCEDES
10 Valtteri Bottas .................................ALFA ROMEO FERRARI
11 Pierre Gasly ....................................ALPHATAURI RBPT
12 Alexander Albon .................................WILLIAMS MERCEDES
13 Zhou Guanyu .....................................ALFA ROMEO FERRARI
14 Sebastian Vettel ................................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
15 Lance Stroll.................................... ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
16 Mick Schumacher .................................HAAS FERRARI
17 Kevin Magnussen .................................HAAS FERRARI
18 Nicholas Latifi..................................WILLIAMS MERCEDES
19 Fernando Alonso................................. ALPINE RENAULT
NC Yuki Tsunoda ....................................ALPHATAURI RBPT

 

Stillingen i VM 2022 efter Mexico

1 Max Verstappen ................RED BULL RACING RBPT .......416
2 Sergio Perez...................RED BULL RACING RBPT .......280
3 Charles Leclerc ...............FERRARI ....................275
4 George Russell.................MERCEDES ...................231
5 Lewis Hamilton.................MERCEDES ...................216
6 Carlos Sainz ..................FERRARI.....................212
7 Lando Norris...................MCLAREN MERCEDES........... 111
8 Esteban Ocon...................ALPINE RENAULT ..............82
9 Fernando Alonso ...............ALPINE RENAULT ..............71
10 Valtteri Bottas ..............ALFA ROMEO FERRARI ..........47
11 Sebastian Vettel .............ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES.36
12 Daniel Ricciardo..............MCLAREN MERCEDES.............35
13 Kevin Magnussen...............HAAS FERRARI.................24
14 Pierre Gasly .................ALPHATAURI RBPT..............23
15 Lance Stroll .................ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES.13
16 Mick Schumacher...............HAAS FERRARI.................12
17 Yuki Tsunoda .................ALPHATAURI RBPT..............12
18 Zhou Guanyu ..................ALFA ROMEO FERRARI............6
19 Alexander Albon...............WILLIAMS MERCEDES ............4
20 Nicholas Latifi ..............WILLIAMS MERCEDES ............2
21 Nyck De Vries ................WILLIAMS MERCEDES ............2
22 Nico Hulkenberg ..............ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES..0Stillingen i VM 2022 for teams

1 RED BULL RACING RBPT...............................696
2 FERRARI............................................487
3 MERCEDES...........................................447
4 ALPINE RENAULT ....................................153
5 MCLAREN MERCEDES ..................................146
6 ALFA ROMEO FERRARI .................................53
7 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES........................49
8 HAAS FERRARI .......................................36
9 ALPHATAURI RBPT ....................................35
10 WILLIAMS MERCEDES ..................................8