Verstappen
Tæt duel om mesterskabet

Af Flemming Hansen / Martin Møller Thomsen


Hamilton, Verstappen og Sainz på podiet © Pirelli

Canadas Grand Prix - Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal
FORMULA 1 AWS GRAND PRIX DU CANADA 2022

Et canadisk løb fri for overraskelser

Canada 2022 blev til en tvekamp mellem Red Bull og Ferrari og det aktuelle styrkeforhold feltet igennem blev understreget. Det betød en mangel på overraskelser i det endelige resultat, på trods af en lovende startopstilling.


Alonso og Sainz fører det Spanske mesterskab i F1 © Pirelli

Leclerc startede sidst og var reelt uden chance i løbet, og Perez havde en skuffende kvalifikation - dermed var der en tilbage fra hver af de to bedste teams. Undervejs udgik Perez ovenikøbet. Verstappen kom bedst fra start, mens Alonso formåede at holde Sainz bag sig i en kort periode. Hamilton blev udfordret af Magnussen, men pressede danskeren let, så Haas raceren fik en skade på frontvingen. Dermed var Magnussens løb ødelagt. Senere udgik Mick Schumacher, så kvalifikationsheltene kom fra Canada med absolut intet.

Fernando Alonsos tid i top 2 var kortlivet. Hvis der ikke er regnvejr, regelændringer til trods, er der en klar hakkeorden. Forrest har vi Red Bull og Ferrari, derefter har vi Mercedes som best of the rest, mens der er mere konkurrence gennem resten af feltet. Det var også sådan de endte. Verstappen holdt fast i førstepladsen, nogle omgange undervejs undtaget. Ikke en gang en SC efter Tsunoda kørte fra pitten og direkte ind i barrieren, og et billigt pitstop til Sainz kunne ændre på det. Spanieren prøvede og prøvede de sidste omgange. Han havde DRS ned af langsiden før den sidste chikane og henover målstregen, men kom aldrig tæt nok på, til at kunne komme i infight med Verstappen.


Ocon og Schumacher fører feltet an © Pirelli

Hamilton blev nr 3 foran Russell. Mercedes var velkørende, men ikke i stand til at kæmpe med i front. De to kørere havde hver deres strategi og det var den, der gjorde forskellen på, hvem der lå forrest i slutningen. På 5. pladsen kom Charles Leclerc, der ikke var super imponerende på sin vej op gennem feltet. Undervejs måtte han slås lidt mere end han nok selv havde håbet, men 5. pladsen er ganske godkendt.

Ocon blev nr. 6 efter en god indsat, selvom Alonso ganske åbenlyst var hurtigere. Teamet valgte at bruge Alonso til at forsvare Ocon, der næppe ville kunne have modstået Bottas på friskere. Så Alonso blev lidt skuffende 7'er og Bottas 8'er.

Finne kørte et afsindigt langt første stint, ligesom udskældte Lance Stroll, der endte på 10. pladsen og dermed blev bedste Aston Martin. Mellem de to, kom den anden Alfa Romeo, med Zhou, der kørte et godt og modent løb.

Både Perez og Schumacher exit gav en VSC, mens en rigtig SC kom på banen efter Tsunodas mærkværdige exit. Magnussen blev beordret i pit på grund af skaden på frontvingen - og var så uheldig at det skete kort før Perez udgik. Efter SC lå danskeren på 12. pladsen, men da løbet genstartede røg han ned på sidstepladsen. Han var heller ikke i pit ud over den ene gang tidligt i løbet. Set udefra virkede det lidt som om teamet bare gav op. Det manglende andet stop, virkede i al fald underligt.


Stroll i Aston Martion i kamp med Zhou Guanyo i Alfa Romeo/ Sauber / snart Audi ©Alfa Romeo Racing

Resultatet af løbet i Canada

1 Max Verstappen................................ RED BULL RACING RBPT
2 Carlos Sainz.................................. FERRARI
3 Lewis Hamilton................................ MERCEDES
4 George Russell................................ MERCEDES
5 Charles Leclerc............................... FERRARI
6 Esteban Ocon.................................. ALPINE RENAULT
7 Valtteri Bottas............................... ALFA ROMEO FERRARI
8 Zhou Guanyu................................... ALFA ROMEO FERRARI
9 Fernando Alonso............................... ALPINE RENAULT
10 Lance Stroll................................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Daniel Ricciardo............................. MCLAREN MERCEDES
12 Sebastian Vettel............................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
13 Alexander Albon.............................. WILLIAMS MERCEDES
14 Pierre Gasly................................. ALPHATAURI RBPT
15 Lando Norris................................. MCLAREN MERCEDES
16 Nicholas Latifi.............................. WILLIAMS MERCEDES
17 Kevin Magnussen.............................. HAAS FERRARI
NC Yuki Tsunoda................................. ALPHATAURI RBPT
NC Mick Schumacher.............................. HAAS FERRARI
NC Sergio Perez................................. RED BULL RACING RBPT


Hamilton, Perez og Sainz på podiet. © Red Bull Contentpool

Englands Grand Prix: Silverstone
FORMULA 1 LENOVO BRITISH GRAND PRIX 2022

Klassekørsel i slutningen af spændende løb

Det Britiske Grand Prix 2022 havde sin op og nedture og det eneste der egentlig ikke var der, var kedelige perioder. Carlos Sainz vandt sin første sejr, selvom Ferrari egentlig gerne ville have haft Leclerc øverst på sejrsskammelen. Men den mulighed ødelagde de selv.

Det startede med drama af den forkerte slags, da Gasly forsøgte at køre mellem Zho og Russell. Sekundet før havde Latifi demonstreret at det var muligt, da canadieren lavede en overraskende god start, på en dag hvor mange andre ikke gjorde. Men det hul Latifi var kommet igennem var ved at lukke da Gasly prøvede at klemme sig igennem. Tre biler, hvor der ikke er plads til andet end to, er en dårlig idé om det skabte en kædereaktion, som sendte Zho på hovedet igennem sandkassen. Halo'en viste igen sin berettigelse, for uden den, havde det være Zhos hoved, der havde gledet igennem sandet. Bilen endte i barrieren hvor den med høj fart flippede over, og landede på høj kant mellem barrieren og det hegn, der skal beskytte publikum.


Esteban Ocon måtte udgå i løbet. Efterhånden er ryet som den næste verdensmester forduftet. © Alpine Racing


Det gav et neutraliseret løb og en ny start uden Russell, uden Zho og uden Albon, der blev ramt af afledte effekter. Hvor Verstappen kom bedst fra start i den oprindelige start, var det Sainz der kom bedst afsted anden gang. Egentlig var det ikke særlig pæn kørsel, hverken fra Sainz, der aggressivt forsvarede mod Verstappen, eller fra Leclerc, der også ville forbi hollænderen. Monegaskeren fik knækket noget på sin frontvinge, der heldigt for ham, faldt helt af, så han ikke skulle i pit, ligesom Magnussen skulle i Canada. Leclerc ramte derefter Perez, som måtte tage et tidligt pitstop og så var han bagerste mand. Hamilton derimod blandede sig også i toppen og gjorde det klart, at han også ville være en faktor i løbet. Sainz førte foran Verstappen indtil han understyrede og var en tur ude over banen og efterlod en masse plads til Verstappen. Sainz var nu 2'er, mens Leclerc var 3'er


Hamilton og Leclerc kæmper om placeringerne. © AMG Mercedes

Det gav lidt interne gnidninger; Leclerc ville gerne forbi Sainz fordi han mente, at han var hurtigere. På et tidspunkt kom han det også, og han trak da også lidt fra, men sådan rigtig meget hurtigere virkede han ikke. Verstappen derimod virkede til at have styr på løbet. Indtil han altså ikke havde det mere. En fejl på bilens underside forstyrrede aerodynamikken voldsomt. Først troede han, at han havde fået en punktering, men et dækskifte ændrede ingenting. Dermed var den hollandske verdensmester ude af kampen om førstepladsen. Til gengæld stemplede Hamilton helt ind i den kamp, da han blev ude på banen rigtig længe på sine dæk, mens Ferrari bilerne, der begge havde været i pit, var langt efter ham. Da han endelig kørte i pit var det lige omkring grænsen til, at han kunne have holdt førstepladsen, men et langsomt pitstop sendte ham bag begge Ferrari racere. Derudover så var Hamilton nu på det hårde dæk og det tog generelt et par omgange, før det var varmet nok op, så der tabte han lidt mere terræn.


Alles favorit Daniel Ricciardo i kamp med Haas tvillingerne © McLaren Media

Ocon satte en angreb ind på Verstappen og kom forbi den haltende Red Bull. Men ikke længe, for snart var Verstappen forbi franskmanden, der blev langsommere og langsommere inden han til sidst gik i stå på start/mål langsiden og udløste en SC. Det gav en hel masse gratis pitstops. Den væsentligste der ikke pittede var Charles Leclerc! Måske var det placeringen på banen, da SC blev annonceret, måske tænkte de bare, at hans dæk alligevel var friskere end Sainz'? Måske sov Ferrari på i timen. Men Sainz og Hamilton fik et stop og fik bløde dæk på. Perez, der ikke havde pittet siden starten af løbet, fik også et gratis stop.

Da løbet skulle i gang igen prøvede Ferrari at overtale Sainz til at bruge sin friske dæk til at beskytte Leclerc, der lå på førstepladsen, mod et angreb fra Hamilton. Det var spanieren ikke meget for og med 12 omgange tilbage virkede det også som en håbløs strategi. I stedet gik Sainz hurtigt til angreb på sin holdkammerat, der så selv måtte forsvare 2. pladsen mod Hamilton og Perez. Den duel gav det bedste race i år. Det er muligt, at der kommer noget senere på sæsonen, der er bedre, men det usandsynligt. Det var en tre-vejs duel, hvor først Perez kom forbi Hamilton og derefter angreb Leclerc, der forsvarede sig godt mod mexicaneren, men åbenede døren for Hamilton, der så var 2'er, indtil han blev overhalet af de andre igen. Alonso blandede sig også i kampen, og det blev det ikke dårligere af. Lando Norris lå i periferien af duellen, hvis der skulle opstå muligheder. Til sidt kom Perez forbi og lagde afstand, derefter var det så Hamilton, der kom forbi Leclerc, der dog havde kræfter nok til at forsvare 4. pladsen.


Haas havde et godt løb med Schumi som 8'er og Kevin som 10'er © Haas F1 media

Det flyttede fokus til kampen om 7. pladsen hvor Max Verstappen måtte forsvare sig indædt mod Mick Schumacher, der havde kurs mod sine første point. Helt til de sidste meter var der gang i den duel og tyskeren måtte opgive. Selvom Verstappen havde mere brug for pointene, havde Schumacher også et behov for rent faktisk at få nogle med hjem, og ville ikke risikere noget. Tyskeren kørte et modent løb og fik fire fortjente point. Bag sig havde han Vettel, der fik et fornuftigt resultat efter en kikset kvalificering.

Det sidste point gik til Kevin Magnussen, der fuldendte en god dag for Haas teamet, med point til begge biler. Det bedste løb i år, en ny mand på pole, en ny mand som vinder og massevis af fremragende dueller. Dejlig søndag!

Haas måtte fejre et sjældent godt race for holdet © Haas F1 media

Resultatet af løbet i England

1 Carlos Sainz.................................. FERRARI
2 Sergio Perez.................................. RED BULL RACING RBPT
3 Lewis Hamilton................................ MERCEDES
4 Charles Leclerc............................... FERRARI
5 Fernando Alonso............................... ALPINE RENAULT
6 Lando Norris.................................. MCLAREN MERCEDES
7 Max Verstappen................................ RED BULL RACING RBPT
8 Mick Schumacher............................... HAAS FERRARI
9 Sebastian Vettel.............................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
10 Kevin Magnussen.............................. HAAS FERRARI
11 Lance Stroll................................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
12 Nicholas Latifi.............................. WILLIAMS MERCEDES
13 Daniel Ricciardo............................. MCLAREN MERCEDES
14 Yuki Tsunoda................................. ALPHATAURI RBPT
NC Esteban Ocon................................. ALPINE RENAULT
NC Pierre Gasly................................. ALPHATAURI RBPT
NC Valtteri Bottas.............................. ALFA ROMEO FERRARI
NC George Russell............................... MERCEDES
NC Zhou Guanyu ................................. ALFA ROMEO FERRARI
NC Alexander Albon.............................. WILLIAMS MERCEDES


Endelig en Ferrari sejr til LeClerc © Ferrari Media

Østrigs Grand Prix : Red Bull Ring
FORMULA 1 ROLEX GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH 2022

Blandede billeder fra Østrig:


Verstappen i front som så ofte før © Red Bull Contentpool


Et godt resultat for Haas - dog med Schumi foran Kev...© Haas F1Media


Starten er gået! © Pirelli Media


Det er ikke skide fedt at være i vindretningen af de sk.... hollændere © Red Bull Contentpool


Endelig en Ferrari sejr til LeClerc foran Verstappen - men den skulle blive sjælden © Pirelli Media

Resultatet af løbet i Østrig

1 Charles Leclerc ...............................FERRARI
2 Max Verstappen ................................RED BULL RACING RBPT
3 Lewis Hamilton................................ MERCEDES
4 George Russell ............................... MERCEDES
5 Esteban Ocon ................................. ALPINE RENAULT
6 Mick Schumacher .............................. HAAS FERRARI
7 Lando Norris ................................. MCLAREN MERCEDES
8 Kevin Magnussen .............................. HAAS FERRARI
9 Daniel Ricciardo.............................. MCLAREN MERCEDES
10 Fernando Alonso.............................. ALPINE RENAULT
11 Valtteri Bottas.............................. ALFA ROMEO FERRARI
12 Alexander Albon ............................. WILLIAMS MERCEDES
13 Lance Stroll ................................ ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
14 Zhou Guanyu ................................. ALFA ROMEO FERRARI
15 Pierre Gasly ................................ ALPHATAURI RBPT
16 Yuki Tsunoda ................................ ALPHATAURI RBPT
17 Sebastian Vettel ............................ ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
NC Carlos Sainz................................. FERRARI
NC Nicholas Latifi ............................. WILLIAMS MERCEDES
NC Sergio Perez ................................ RED BULL RACING RBPT

 


Hamilton forn Max - det skulle ikke ende sådan © Mercedes AMG

Frankrigs Grand Prix: Paul Ricard
FORMULA 1 LENOVO GRAND PRIX DE FRANCE 2022

Diverse billeder fra Frankrig


LeClerc med endnu en nul bon © Pirelli media


Max effort © Red Bull Contentpool


Mercedes er delvis tilbage, men kan ikke true Max © Red Bull Contentpool

Løbsresultat fra Frankrig

1 Max Verstappen................................ RED BULL RACING RBPT
2 Lewis Hamilton................................ MERCEDES
3 George Russell................................ MERCEDES
4 Sergio Perez.................................. RED BULL RACING RBPT
5 Carlos Sainz.................................. FERRARI
6 Fernando Alonso............................... ALPINE RENAULT
7 Lando Norris.................................. MCLAREN MERCEDES
8 Esteban Ocon.................................. ALPINE RENAULT
9 Daniel Ricciardo.............................. MCLAREN MERCEDES
10 Lance Stroll................................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Sebastian Vettel............................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
12 Pierre Gasly................................. ALPHATAURI RBPT
13 Alexander Albon.............................. WILLIAMS MERCEDES
14 Valtteri Bottas.............................. ALFA ROMEO FERRARI
15 Mick Schumacher.............................. HAAS FERRARI
16 Zhou Guanyu.................................. ALFA ROMEO FERRARI
NC Nicholas Latifi.............................. WILLIAMS MERCEDES
NC Kevin Magnussen.............................. HAAS FERRARI
NC Charles Leclerc.............................. FERRARI
NC Yuki Tsunoda................................. ALPHATAURI RBPT

 


Forståelig begejstring i Mercedes lejren efter Russels podie © Mercedes AMG

Ungarns Grand Prix : Hungaroring
FORMULA 1 ARAMCO MAGYAR NAGYDÍJ 2022

Ferrari spænder ben for sig selv
Max Verstappen startede som nr. 10 og sluttede som vinder. Et løb han ikke burde have vundet, men gjorde, fordi, de der burde, ikke leverede varen. Generelt var det et løb, hvor meget få lavede noget godt.


Aston Martin i intern kamp - Vettel tager det sidste point © Aston Martin Racing

Verstappen kørte et godt løb, lad os lige slå det fast. Han kom godt fra start og han gjorde alt det han burde. Men på en bane hvor Ferrari burde have overhånden, burde det ikke have været nok. Men sådan vinder man også løb - fordi man gør det man skal, og andre ikke gør det, de burde have gjort. Russell startede fra pole og formåede at holde fast i føringen gennem en stor del af løbet, mens Ferrari ventede på pitstoppene. Måske var det, deres første fejl, de var så sikre på, at de nok skulle komme forbi Mercedes raceren, at de ikke så nogen grund til at gøre sig umage. Det er nemt at sige og hvis det havde virket for dem, kunne vi have beundret dem for deres tilbageholdenhed.


Alpine havde en god dag i kampem med og mod McLaren ©Alpine Racing


Begge Ferrari racere startede på mediumdæk. For Sainz gik det fornuftigt, to gange medium efterfulgt af soft. For Leclerc derimod endte det med to gange medium og dysfunktionelle hårde dæk. To gange blev han passeret af Verstappen. To gange, fordi efter at være kommet forbi første gang, spandt Verstappen rundt, muligvis i et par regndråber. Leclercs bil blev også lidt skrå i samme sving, men han holdt den kørerende. Det varede dog ikke længe inden Verstappen kom forbi igen. Leclerc var i den grad ved at falde baglæns så han blev kaldt ind til et nyt pitstop, hvor han fik soft på, uden dog at kunne gøre noget, så Ferrari bedste VM bud endte på en 6. plads. Foran ham var Perez, der på ingen måde havde en god dag. Sainz blev nr. 4 med sin mere fornuftige dækstrategi, men det var alligevel ikke nok. Russell blev nr. 3 fordi han ikke kunne true Verstappen og fordi Hamilton kom bagfra, med unge, sprøde og bløde dæk. På det tidspunkt var Hamilton klart den hurtigste bil på banen og halede pænt ind på bilerne foran ham. Men afstanden til Verstappen var for stor. En VSC mod slutningen ændrede ikke noget. Verstappen forspring var så stort, at han kunne tage den med ro, mens regnen begyndte at falde over banen på sidste omgang.


Parløb mellem Ferrarier - men Max vandt alligevel © Ferrari media

Ferrari havde samtidig generelt dårlige pitstops, så udover den mærkværdige taktik, gjorde de lige det hele lidt sværere for dem selv. At være bagud i VM er åbenbart ikke spændende nok i sig selv.

Norris blev nr. 7 og understregede at kvalifikation er lige meget - når løbet starter er der tre biler, der er bedre end alle de andre. På 8. og 9. pladsen kom Alpine racerrne. med Alonso forrest. De to biler havde kørt hhv 48 og 46 omgange på deres hårde dæk, men de så ikke effektive ud på banen.

Vettel hentede det sidste point, her i weekenden hvor han meddelte sit kommende karrierestop. En fornuftig indsats fra en mand, der startede langt nede.


Max er ustoppelig på vej mod VM © Red Bull Contentpool

Løbsresultat fra Ungarn

1 Max Verstappen................................ RED BULL RACING RBPT
2 Lewis Hamilton................................ MERCEDES
3 George Russell................................ MERCEDES
4 Carlos Sainz.................................. FERRARI
5 Sergio Perez.................................. RED BULL RACING RBPT
6 Charles Leclerc............................... FERRARI
7 Lando Norris.................................. MCLAREN MERCEDES
8 Fernando Alonso............................... ALPINE RENAULT
9 Esteban Ocon.................................. ALPINE RENAULT
10 Sebastian Vettel............................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
11 Lance Stroll................................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
12 Pierre Gasly................................. ALPHATAURI RBPT
13 Zhou Guanyu.................................. ALFA ROMEO FERRARI
14 Mick Schumacher.............................. HAAS FERRARI
15 Daniel Ricciardo............................. MCLAREN MERCEDES
16 Kevin Magnussen.............................. HAAS FERRARI
17 Alexander Albon.............................. WILLIAMS MERCEDES
18 Nicholas Latifi.............................. WILLIAMS MERCEDES
19 Yuki Tsunoda................................. ALPHATAURI RBPT
20 Valtteri Bottas.............................. ALFA ROMEO FERRARI

Den blev Sainsz der tog sig af krummerne efter Red Bull. © REd Bull Contentpool

Belgiens Grand Prix : Spa
FORMULA 1 ROLEX BELGIAN GRAND PRIX 2022


Red Bull er bare bedre...

Selvom han startede langt nede vandt Verstappen overlegent det Belgiske Grand Prix. Undervejs prøvede Sainz om han kunne gøre noget, men nej, ikke en ærlig chance havde spanieren. Perez overlevede en elendig start og alt endte som forventet.


Bottas forlder sin Alfa Romeo © Alfa Romeo Racing

Formel 1 har haft succes med de nye regler. Det kan lade sig gøre at køre tættere end tidligere sæsoner. Det er godt. Så nu skal man så videre i teksten og finde ud af hvordan man så faktisk gør sporten mere lige. 2022 er ved at nå samme underholdningsniveau som alle årene med Mercedes dominans - og før det årene med Ferrari dominans. Som i alle tilfælde er det ikke de dygtiges skyld, men det ville alligevel være interessant at se på hvordan man kunne skabe rammerne for en sport, hvor ikke et enkelt team endte med at være dominerende. At køre tæt kan man lave regler, der understøtter. Det kan man måske også jævnbyrdighed.


En gedigen kamp i midterfeltet mellem Alpha Tauri, Aston og Alpine © Pirelli

Det er egentlig ikke fordi Verstappen vandt på trods af sine straffe og lave startposition. Det er mere, at det burde så have været en vanvittigt spændende løb, hvor han overlegen kørsel en efter en kom forbi konkurrenten. I stedet gik det rimelig ubesværet for hollænderen at nå frem til førsterpladsen, dels fordi bilen bare er bedre, og dels fordi ingen egentlig gider tage kampen om med ham, fordi han alligevel kommer forbi på et eller andet tidspunkt, og man så bare gør det sværere for sig selv. Belgien 2022 var ikke et fantastisk F1 løb. Det startede fornuftig og endte ud i paradekørsel.


Kemmel langsiden med et orange hav af Hollændere © Alfa Romeo Racing

Første omgang var dramatisk. Sains kom bedst afsted, mens Perez fejlede helt i et forsøg på at dække af for Alonso. Mexicaneren endte i stedet nede som nr. 5, mens Alonso tog 2. pladsen og blev presset af Hamilton. For enden af langsiden prøvede Hamilton at komme forbi, men gav ikke noget plads til Alonso, og Mercedesen endte med at bruge Alpine raceren som rampe og fløj op i luften. Alonso var også en tur af, men kørte videre, men Perez havde set muligheden og var tilbage som nr. 2. Hamilton tabte hurtigt fart og måtte parkere bilen. På anden omgang tabte Latifi bilen og snurrede rundt og samlede Bottas op. Latifi kunne køre videre, mens Bottas var ude. Det samme var SC - så fik den også lidt opmærksomhed, når nu den næsten ikke fik noget sidste år!

Resten af løbet gik egentlig ud på, at bilerne fandt tilbage, hvor de hvor de hørte til. Det er som om at kvalifikationen er blevet uden den store betydning. Da forskellen på bilerne var mindre kunne en god kvalifikation være grundlaget for et godt resultat. At gode biler kvalificere godt, er ikke nogen overraskelse, men det er blevet ganske udpræget, at når de gode skuffer og de mere jævne overpræstere i kvalifikationen, så betyder det ikke noget alligevel. Når løbet er slut er det Red Bull og Ferrari, fulgt af Mercedes.


Yuki og Gasly - Gasly kravlede i pointene for Alpha Tauri. © Red Bull Contentpool

Sådan var det ikke helt i dag. Leclerc skal det retfærdigvis nævnes, havde ikke så let som Verstappen ved at nå toppen. Faktisk nåede han den ikke. Verstappen vandt foran Perez med Sainz på 3. pladsen og Russell som nr. 4. Først derefter kom Leclerc - som femte mand over stregen. Ferrari gav ham et sent pitstop i håb om, at få et ekstra point. Det mislykkedes, og bare for at gøre det endnu værre - så kørte han for hurtigt i pitten og fik fem sekunders straf - og det gav ham en 6. plads i placering, mens Alonso overtog 5. pladsen.

Ocon sluttede som nr. 7 og dermed fik Alpine en god dag Belgien. Vettel endte som nr.8 efter et af de bedste løb fra hans side i lang tid. Det var som om beslutningen om at blive pensioneret, har givet ny energi. Gasly blev nr. 9 mens Albon med en fremragende 10. plads hentede det sidste point hjem til Williams.


Begejstring i Red Bull lejren © Red Bull Contentpool

Det var bedre end sidste år, de Belgiske Grand Prix. Men godt var det ikke. Dybest set var de 44 omgange af en opvisning fra Verstappen og Red Bull. Godt arbejde, masser af glade hollandske fans. Og ellers en lidt kedelig måde at bruge sin eftermiddag på.

Løbsresultat fra Belgien

1 Max Verstappen................................ RED BULL RACING RBPT
2 Sergio Perez.................................. RED BULL RACING RBPT
3 Carlos Sainz.................................. FERRARI
4 George Russell................................ MERCEDES
5 Fernando Alonso............................... ALPINE RENAULT
6 Charles Leclerc............................... FERRARI
7 Esteban Ocon.................................. ALPINE RENAULT
8 Sebastian Vettel.............................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
9 Pierre Gasly.................................. ALPHATAURI RBPT
10 Alexander Albon.............................. WILLIAMS MERCEDES
11 Lance Stroll................................. ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
12 Lando Norris................................. MCLAREN MERCEDES
13 Yuki Tsunoda................................. ALPHATAURI RBPT
14 Zhou Guanyu.................................. ALFA ROMEO FERRARI
15 Daniel Ricciardo............................. MCLAREN MERCEDES
16 Kevin Magnussen.............................. HAAS FERRARI
17 Mick Schumacher.............................. HAAS FERRARI
18 Nicholas Latifi.............................. WILLIAMS MERCEDES
NC Valtteri Bottas.............................. ALFA ROMEO FERRARI
NC Lewis Hamilton............................... MERCEDES