CHGP 2022
Opgraderet bane skulle stå sin prøve

af Flemming Hansen


Der blev gået til stålet i Pro-Am hvor Gatting her bremser voldsomt foran Kongen af Le Mans

Ny og bedre bane - men hvor var deltagerne?

I det seneste år er der blevet arbejdet intenst i kulissen for at opgradere banen hele vejen rundt. Det er den i den grad også blevet. Med helt nye beton klodser der ikke var omvendt V formede - men derimod L formede med helt lodrette kanter ud mod banen. Det har tidliigere vist sig at de skrå kanter kunne få racerne til at lette og blive ganske beskadigede. Nu rammes en lodret kant, hvor racerne alt andet lige ikke letter, men bliver på jorden hvor de skal.

Hegnene havde også fået en opgradering. Meget kraftigere og med en topkant der vender ind mod banen - igen et forsøg på at holde vragrester inde på banen og ikke ude blandt publikum.

Men desværre var felterne i f.eks. Pro-Am -der hidtil har været et trækplaster - til en lidt sørgelig omgang med kun 7 deltagere. Mange tidligere deltagere har ikke rigtig lyst til at få smadret sine dyre racerbiler mod utilgivelig beton - som f.eks. Jan Heilselberg der tidligere har deltaget mange gange.


Spas og løjer på rådhuset med Torben Poulsen (Cortina Racing) Harry Lund og Martin Berner (Cortina Racing)

Blandede klasse af historisk

Et nyere tiltag fra Youngtimere der nu er så voksne at de er historiske. En del spændende biler fra Toyota, BMW, Nissan med mere. Racet var mere så som så - men det var et stort felt!

I den brutale 76-81 var der langt mere gang i den. Jesper Ternvalt satte sit flotte aftryk på racet med sikker sejr i finalen. Det var så man stod og sagde - det var godt race med fine biler!

Formel Junior var igen en sørgelig omgang, hvor flere biler havde problemer med at følge med. 7 biler til start, hvor Peter Huse og Robin Longdon var flere kalendre foran alle de andre.

Sixtyfivers er en voksende klasse af biler der vel i princippet kunne deltage i Pro-Am? Men de kører deres eget race, der er ganske godt, hvor det var Henry Sanppe i den brutale Ford Falcon der løb med guldet.


Wow for en opvisning af Jesper Ternvalt 76-81 og 90 klassen

TCR i stærk opvisning - med regnkaos

Super GT kom ikke med denne gang, så TCR serien var ene om at repræsentere nutidens danske racing. Som resten af løbene i løbet af året var det en benhård duel mellem tyske Mike Halder og vor hjemlige Kasper H. Jensen. I den sidste ende var det dog den lange Nicolai Sylvest der rendte med guldet foran Jensen og Halder.

Afgørelsen søndag faldt over to heats, der begge blev præget af safetycars. Heatet søndag formiddag endte med Sylvest-sejr efter et heat, hvor Philip Lindberg startede på pole position foran Jacob Mathiassen. De to faldt imidlertid hurtigt tilbage - først Mathiassen efter han snittede væggen på første omgang, og siden kom Lindberg under hårdt pres fra Sylvest, som gik forbi til sejren. Det hele blev imidlertid afbrudt af en safetycar undervejs, da TPR Motorsports Anton Bergstrøm ramte muren og måtte udgå af løbet - han fik dog bilen klar til eftermiddagens finale. I mål blev det imidlertid til første af to søndagssejre for Sylvest - foran Kasper H. Jensen og Mike Halder.


Kasper H. Jensen (6) og Mike Halder (77) i tæt duel

Finalen i København blev til gengæld et rod - undervejs trak et stort regnskyl ind over banen, og med hele feltet på tørvejrsdæk endte det med, at løbet blev afgjort bag safetycar. Mike Halder startede fra pole position og kom godt fra start, men sidst på løbets første omgang gik Sylvest på indersiden af den tyske Honda-kører og fandt en vej forbi.

Kort efter blev løbet afbrudt af en safetycar i forbindelse med, at LM Racings Lars Højris i starten crashede, da han flettede hjul med Trofeo-konkurrenten Allan Kristensen fra Meteor Racing. Det lille sammenstød fik til gengæld store konsekvenser, for Højris' grønne Cupra endte i muren.

Løbet blev genoptaget med ni minutter igen på uret, hvor Kasper H. Jensen også fik klemt sig forbi Mike Halder - inden regnen for alvor tog til, og løbsledelsen valgte at køre løbet færdigt bag safetycar.


Sætherens Alfa kørte lige vel rigeligt varm


Podiet efter den kaos våde TCR finale - Kasper H. Jensen, Nicolai Sylvest og Mike Halder.


En lang række mere eller mindre klassiske biler fik lejlighed til at lave en opvisning på banen.


Jens Winther Sr ved sin gamle URD fra Le Mans i 1986. Kørslen af den blev overladt til Jr.

 

PRO- AM

Øhmm... uha? 7 biler kunne der kun skrabes sammen til det ellers så prestigefyldte race med Royal deltagelse fra Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Kongen af Le Mans Tom Kristensen. Det var naturligvis med Cortina Racing i spidsen.

Der blev i den grad kørt til grænsen og nok over den da Tom K og Michelle Gatting ikke rigtigt kunne blive enige om hvem der havder svinget.

Så i sidste ende blev det Nicolai Sylvest der rendte med præmierne sammen med Christoffer Nygaard og Martin Gøtsche.

Det var klart nogle spændende løb over weekenden, men det har vel mere eller mindre udviklet sig til et 'Cortina Racing' internt mesterskab? Måske skal konceptet gentænkes for at lokke flere deltagere til? Vi får se i 2023.


Tom Kristensen delte den hvide nr. 65 Cortina med ejeren Prins Joakim.