TCR og Super GT afgørelse
Banesæsonen 2022 går på hæld

af Flemming Hansen. Alle fotos: Flemming Hansen


Toppen af TCR i guldregn. Fra v. Mike Halder, Kasper H. Jensen og Nicolaj Sylvest.

TCR i sit 3. år

Det blev et flot felt der kunne starte ud på sæson 2022 på Padborg park i foråret. I alt 20 kørere har deltaget i serien i løbet af året, hvilket er et okay felt. Men man kunne altid ønske sig noget større.

Allerede inden sæsonen startede fandt vi ud af at vi måtte undvære en vis kører i LM Racings nr. 23: Jan Magnussen. Et eller andet gik galt - sikkert noget med nogle penge - eller mangel på samme? Racing er dyrt. Den bedste måde at tjene en mindre formue på racing er at starte med en stor. 2021 var meget meget dyr for LM Racing og det er ikke utænkeligt at Lars Mogensen godt ville sikre sig økonomisk for ikke at stå i samme situation? Anyways - det største trækplaster for den jævne tilskuer kunne ikke opleves på de danske baner i 2022.

Det har nok også kunnet mærkes på interessen fra tilskuerside? I modsætning til de 'gode gamle dage', hvor man skulle køre i konvoj ned i gennem Linaa for at komme ud til motorvejen efter løbet, så er det slet ikke et problem længere...

Men løbene i TCR fejlede ikke noget og mesteren blev først fundet efter næst sidste heat i året. Ikke overaskende blev det til endnu en sejr til Kasper H. Jensen - men godt fulgt til dørs af den tyske 'bamse' Mike Halder fra TPR Motorsport. Afgørelsen på sæsonen faldt faktisk i det første løb på Padborg Park, hvor Mike Halder blev fanget i en bøf ved en genstart og efterfølgende blev deklasseret efter at have vundet heatet. De mistede point kunne han godt have brugt sidst på sæsonen. Men han lægger sig ikke ned. TPR Motorsport opgraderer til tre biler i 2023!


Sæsonen afgøres her. Mike Halder foretager en overhaling under gult flag og deklasseres efterfølgende. Start og målstreg er jo ikke samme sted i Padborg...

Trophy - en Meteor succes

I 'gentleman' klassen Trophy havde Meteor Racing opgraderet med flotte metallic orange Audier og det gav pote i sidste ende, da de blev henholdsvis 1. og 3. med Kenn Bach i midten. Det blev også en dyr sæson for Kenn Bach da han fik samdret sin racer i første løb på Padborg Park - og Lars Højris fik bukket sin racer i København.


Kampen mellem top tre var intens hele sæsonen.


Kasper H. Jensen vandt sit 3. mesterskab i TCR - og sit 6. i både DTC og TCR


Kasper H. Jensen GMB Motorsport - årets TCR vinder


Tyske Mike Halder fra TPR Motorsport var med til at GMB Motorsport skulle holde krudtet tørt


Vinder af Trophy René Povlsen i en af Meteor Racings flotte Audier.


En svær sæaon for Lars Højris, der fik smadret raceren i København. En 4. plads i Trophy rakte det til


Kenn Bach ødelægger både recerbil og baneudstyr i Padborg


Trophy podiet med Kenn Bach, René Povlsen og Allan Kristensen

OK Oktan 100 Super GT Danmark blev en Mikkel Mac triumf

Afgørelsen i Super GT skulle findes i det sidste løbs næstsidste heat, på trods af alle mulige benspænd for Mikkel Mac og hans team! Han var kommet for sent ud på banen og måtte starte fra 16. og sidstepladsen, men formåede at køre sig op til syvendepladsen ved det ternede flag, og dermed kunne den forsvarende mester Ole Petersen, ikke indhente ham i det sidste løb. Ole Petersen tog sølvmedaljen, mens bronzen gik til Frederik Nymark, Hadsten, som også var med til at sikre Nymark Racing teammesterskabet.


Mikkel Mac årets mester for Nymark racing


Ole Petersen sidste års mester måtte nøjes med sølvet.


Frederik Nymark gør det til en 1 -3 for Nymark Racing.


Som altid tæt racing i en af Danmarks største racerklasser


Nogle gange FOR tæt!

OK Oktan 100 Super 2 liters klassen

Selv om Mike Nordby Mathiesen, Varde, formåede at holde førstepladsen over målstregen i det allersidste heat i 2022 trods hårdt pres fra Rasmus Vendelbo, Silkeborg, var det Nicolai Nygaard Pedersen, der kunne kalde sig mester, mens den tredje titelkandidat – Daniel Träger måtte tage til takke med bronzen.


Stærkt kørt af Nicolai Nygaard Pedersen, der formåede at vinde i absolut sidste heat.


Mike Mathiesen måtte nøjes med 2. pladsen.


Daniel Träger der kørte 3. pladsen hjem


Et drys af stjernestøv i form af skuespiller Simon Stenspil der kørte her, der og allevegne og så også i 2 liters klassen.