Det næste kuld er på vej
Mange nye danske navne på vej i det store udland

Af Flemming Hansen


Frederik Vesti under mere ydmyge former i dansk F4 i 2017. Foto: Flemming Hansen

Frederik Vesti tester F1 efter sæsonafslutning

Det har sandt at sige ikke rigtig været Frederik Vestis år i F2. Bevares der er kommet gode resultater - men der har været lige så mange missere - eller flere. Og fandes uheld. Nu mangler kun et løb i Abu Dhabi, hvor Frederik potentielt kan komme højere op i tabellen med lidt held.

Men ikke desto mindre kommer han nu til at teste F1 for Mercedes i 'Young Driver Test' ganske som en vis Kevin Magnussen gjorde for præcis 10 år siden og præsterede godt nok til at han debuterede i F1 i 2014.

Kan Frederik gøre det samme? Måske - han skal bare virkelig vise Mercedes - og de andre teamchefer i F1 - at han er værd at satse på. Men det bliver dæleme svært i en Mercedes. Hamilton forlænger og Russel ser slet ikke ud til at ryste på hånden efter en flot sæson, hvor han har givet Hamilton kam til sit hår.

Det bliver det sædvanlige med, at være det rette sted på det rette tidspunkt. Men det kan også ende i det rene ingenting som f.eks. Marco Sørensen i F1. Kun tiden vil vise det.

Mikkel Jensen - en fremtidig Le Mans vinder?


Mikkel Jensen ser du fremover i Peugeots grå monster. Foto © Mikkel Jensen FB

Det er gået stærkt for Mikkel Jensen siden han sagde farvel til bilerne med fritliggende jul tilbage i 2013. Så det er måske lige en tilsnigelse at kalde ham 'det nye kuld' - men så alligevel? Michael Christensen er vel mere eller mindre et navn 'alle' kender - men det er nok lidt mere usikkert med Mikkel?

Til gengæld taler resultaterne for sig selv. Over årene har Mikkel kørt for mange teams i GT, LM GTE, LMP2 mfl., hvor kronen på det foreløbeige værk er en 2. plads i den Europæiske Le Mans serie med "Car Guy Racing by Kessel Racing".

Nu er der dog skiftet til den splinternye Hypercar fra Peugeot som stadig har en del børnesygdomme - men Peugeot har vundet Le Mans før! 2023 bliver rigtigt spændende.

Christian Rasmussen - den 3. dansker på Indianapolis?


Christian Rasmussen i F4 i 2017 - foto: Flemming Hansen

Siden Christian blev 3'er i Danske F4 i 2017 har Christian kørt med stor succes i USA. Det er sket stort set uden at nogen i den brede befolkniing har bemærket det!

Men succes'en har i den grad bragt Christian videre gennem klasserne. Efter den Amerikanske pendant til F4 med en 3. plads, så gik det for alvor stærkt i 2020 og 2021 i henholdsvis US. F2000 og Indy Pro 2000 championship der blev vundet. I år har det været Indy Lights med Andretti Autosport, hvilket har rakt til en 6. plads.

I 2023 skifter Christian til Dale Coyne Racing for HMD Motorsport, der er de regerende mestre i Indy Lights. Så bliver det jo spændende om Christian kan tage springet op i voksenklassen i 2024, så vi kan få tre danskere i Indy 500?

Tre? Ja for du har vel ikke glemt Dansk-Amerikaneren Benjamin Pedersen... vel?

Malthe Jakobsen - den næste Tom K?


Malthe Jakobsen i Peugeots simulator - foto Malthe Jakobsens FB

Endelig har vi så den absolut yngste kandidat på listen. Den kun 19 årige Malthe Jakobsen skal til at spise kirsebær med de store efter nogel overbevisende indsatser og resultater i LMP3.

Den 19-årige thybo får chancen for at vise potentialet på FIA World Endurance Championship-niveau, når han 13. november er udvalgt som én af kørerne til Team Peugeot TotalEnergies' Rookie Test på Bahrain International Circuit.

Opkaldet kom efter den nervepirrende afslutning på European Le Mans Series, som Malthe Jakobsen og COOL Racing vandt i LMP3-klassen. Med seks pole positions ud af seks mulige i løbet af sæsonen har den unge dansker bevist at han er i en klasse for sig selv - og sådan en kører vil man gerne have fat i hos det franske bilmærke.

Det gode er at vi kunne blive ved med at nævne endnu flere - såsom Nicklas Nielsen, der måske havner i Ferraris Hypercar? Eller hvad med Oliver Rasmussen og de gæve damer med Michelle Gatting i spidsen for Iron Dames? Kan GMB motorsport måske strikke et program sammen så Kasper H. Jensen (Den 6 foldige DTC / TCR vinder) kan komme ud i den store verden som han demonstrede på 'Road to Le Mans' i sommer?

Jamen er det ikke fantastisk? Ikke fordi 'de gamle' kørere er på vej på pension - men nu er et nyt kuld på vej.

Det kan kun blive 2023 så hurtigt som muligt!

 

Den gamle redacteur