Superbears
Historien om Hesketh Racing - boganmeldelse


Af Michael D. Ewert / GPNews

Superbears Udgivet på Porter's Press

Superbears – The story of Hesketh Racing

Hvis du kender til James Hunt, så har du helt sikkert også hørt om Hesketh Racing. Det britiske rock’n’roll team hvor champagnen flød lige så hurtigt som bilen kørte på banen. Teamet med bamsen som logo og ingen sponsorer, finansieret af Lord Alexander Hesketh formåede alligevel at vinde et par løb i Formel 1.

Bear 2 - Uddrag fra Superbears - Copyright Porter’s Press

Har du set filmen ’Rush’ kender du også lidt til holdet, der rent faktisk vandt i det ægte Formel 1 i Holland 1975 på Zandvoort. Før det var det blevet til en sejr i International Trophy på Silverstone 1974. Det må siges at være de to højdepunkter for holdet, der lagde grundstenen til nutidens paddockoplevelser, Eddie Jordans Rock’n’roll team og Red Bull Racings mindre seriøse periode.

For få måneder siden udkom bogen ’Superbears – The story of Hesketh Racing’ på det engelske forlag Porter’s Press. Bogen er skrevet af James Page, der har haft adgang til Hesketh-familiens fotoalbums og kom i de samme cirkler. Det er ikke en bog om James Hunt, men om det hold som var med til at skabe James Hunt.


Indholdsfortegnelsen fra Superbears - Copyright Porter’s Press

Vi kommer tilbage til Lord Alexander Heskeths barndom i det kolde Storbritannien, og man får en god forståelse for hvorfor Alexander havde den livsstil han havde. Vi får forløberen til Hesketh Racing med bl.a. baggrunden for Bubbles, samarbejdet med March og hvordan Harvey Postlethwaite slog sine streger inden større hold ventede i fremtiden.

F.eks. hvordan Bubbles og Frank Williams var en del af et ’Rat Pack’ og hvordan Bubbles ringede tilbage og underbød de aftaler Frank Williams havde indgået. Naturligvis spiller James the Shunt en stor rolle i bogen, men det er Hesketh Racing, der er i fokus, og det gør forfatter James Page glimrende.

Uddrag fra Superbears - Copyright Porter’s Press

Vi er med fra starten til holdet lukker ned i 1978. Godt illustreret med billeder i farve, såvel som sort & hvid.

En bog på 264 sider i dimensionerne 315×270 mm, altså større end et A4-ark og med en god vægt, der bare er rarere end at sidde med en iPad og bladre på en skærm.

Bogen udkommer i to varianter. Den originale, og en speciel Collector’s edition, der dog ikke er udkommet endnu, signeret af Lord Alexander Hesketh og Bubbles Horsley.
ISBN: 978-1-913089-33-7 (Classic Edition)

Hvis man er bare en smule interesseret i Formel 1’s historie, så er det her rigtig god læsning. Man bliver underholdt fra start til slut, så F1journal kan sagtens anbefale bogen. Det eneste, der tæller lidt ned er prisen på £89,00.

Husk at hvis du handler fra England får du det man må kalde en 'dummebøde' fra Postnord som følge af det "elskelige" Brexit. Det eneste alternativ er at være sikker på at bestille / købe sine bøger inden for EU.

Det vrimler ikke længere med boghandlere i Danmark, der tager den slags 'smalle' bøger hjem. Men vi har fundet en på Bornholm (af alle steder!) der hedder William Dam og der er der handlet med succes før og der kan man få bogen for kr. 953,- + forsendelse