Kevin i problemer?
2023 er slet ikke Kevins år i F1

Af Flemming HansenKevin Magnussen i Haas VF-23 Foto Haas media


Kevin Magnussen har fået kam til sit hår.

Efter i stor dele af sin karriere, at have været i team med 'håndterbare' teamkolleger, såsom Jolyon Palmer, Mick Schumacher og til dels Romain Grosjean og Jenson Button fra de lidt højere hylder, så har 2023 været en anden snak. Hülkenberg har i den grad haft rigtigt godt fat om Kevins boller lige fra start, hvis vi nu skal formulere det sådan?

Hulkenberg har kunnet presse den sløve VF-23 i Q3 talrige gange mens Kevin roder rundt i Q1 den ene gang efter den anden. Det kan ikke være tilfredsstillende set fra Kevins side af garagen. Som sæsonen går, ser det kun ud til at blive værre?

Nu er vi ved at nå halvvejs igennem F1 sæsonen 2023. Der er ikke noget der tyder på at Haas' VF-23 på nogen måde er eller blive en 'world beater'. Heller ikke i den forløbende weekend på Silverstone. Jeg fulgte Kevin på F1TV og der kom ikke en kanonstart heller denne gang. Han var i starten inden for DRS på Bottas i bunden af feltet. Men selv da Bottas ikke var en del af DRS 'toget' så faldt Kevin bare længere og længere væk.

"Interessant" var det, at Hulkenberg der også droppede ned fra sin startplacering, fik en skade på frontvingen og måtte i pit for en udskiftning. Han kom ud 30 sekunder efter Kevin. De kørte nu begge på medium dækket - Kevins ældre naturligvis - men i fri luft kørte Hulkenberg bare bedre tider og halede langsomt ind på Kevin der i sagens natur også kørte i fri luft.


De to VF-23'ere tæt sammen - det er efterhånden sjældent...

Det virker som om at luften og motivationen er hevet totalt ud af Kevin Magnussen? Hulkenbergs dominans i træning og kvalifikation har i den grad sat sig? Den grøft kan blive svær at kravle op fra?

Bortset fra jubel sæsonen 2018, så har Haas aldrig rigtig formået at score point i sidste halvdel af sæsonen (med få undtagelser) - så det er gættet herfra, at medmindre der sker mirakler på et bibelsk niveau, så kommer der ikke mange flere point frem mod Abu Dhabi? De to sidste løb inden sommerpausen - Ungarn og Belgien - er som regel ikke pointgivende for Haas, så det skulle undre voldsomt om der kom noget på kontoen der?

De ender jo nok ikke på 10. pladsen da Alpha Tauri ser ud til at være i endnu mere i 'deep shit' - men Alfa Romeo er kun 2 point efter Haas lige nu og de ser jo ud til at køre marginalt bedre end Haas, så det er nok kun et spørgsmål om tid før Haas ligger på 9. pladsen blandt teams?

Så mon ikke fokus skal rettes mod at lave en bedre VF-24 fremfor at forsyne den vanskelige VF-23 med flere plastre?

Kevins kontrakt for 2024? Der kommer lidt svingende meldinger, men mon ikke den er rimelig sikker? Til gengæld tror jeg ikke på, at Kevin kan trække en flerårig kontrakt igennem? Men jeg har da taget fejl før...


Breaking news

Søndag aften den 16. juli 2023 vandt Christian Lundgaard som den første dansker i Indycar nogensinde den første sejr. Det skete i Toronto i hans meget grønne Hyvee Rahal Letterman Lanigan #45 racer på overbevisende vis efter at have startet fra pole position. Christian har kørt i serein i 1½ år og resultaterne har været svingende. Der har været lyspunkter ind i mellem, som 2. pladsen på Indianapolis i 2022 (Ikke Indy 500 - men racet på 'roadcourse'.

Men nu kom der så hul på bylden må man sige. Stort tillykke til Chrsitian og velkommen på forsiden!


Christian Lundgaard i sin Indycar - foto Christian Lundgaard facebook


Ken Block på Goodwood Festival of Speed 2011 - foto Flemming Hansen

Dødsfald: Ken Block

Endnu en af dem vi har mødt på Goodwood Festival of Speed er ikke blandt os mere. Ken Block var verdenskendt for sine vanvittige bil stunts og han døde så absolut ikke af 'naturlige årsager' medmindre man kalder det at få en snescooter over sig som naturligt?

Han var et fast festligt indslag over mange år ved Festival of Speed, hvor han demonstrerede sine køreevner, der mest gik ud på at se ud af sideruden med dæk indhyllet i røg.


Sally Mason-Styrron ved Goodwood Festival of Speed sammen med Jochen Mass - foto Flemming Hansen

Dødsfald: Sally Mason-Styrron

I april mistede vi Sally Mason-Styrron. Hun havde nærmest legende status på Festival of Speed, da hun var den der kørte sin Ferrari som den første ved det allerførste Goodwood Festival of Speed i 1993. Siden var hun med i alle de efterfølgende. På trods af navnet Mason er hun ikke i familie med Nick Mason (trommeslager fra Pink Floyd), men er gift med Dudley - Mason-Styrron og de var begge kendte navn i de kredse, hvor man kører rundt i klassiske Ferrarier.

Den gamle redacteur