En ny Christensen på Le Mans
Michael Christensen vandt GT klassen på Le Mans

Af Flemming Hansen


Michael Christensen, Kevin Estre og Laurens Vanthoor inden starten. Fra Michael Christensen FB side

Le Mans sejr pr. default i 2018

Le Mans 2018 var nok et af de kedeligste og mest forudsigelige i mange år. Toyota vandt en forudsigelig sejr efter 20 forsøg og i nr. 8 Toyotaen sad Fernando Alonso, der endte med at være en stor del af sejren. Ingen tvivl om at Fernando Alonso er hurtig. En af de absolut hurtigste kørere i Le Mans 2018. Men konkurrencen i LMP1 med Audi og Porsches farvel til klassen med hybrid teknologi var ikke til stede. Det sidste år havde Toyota ikke som hidtil brugt på at gøre TSO050'erne hurtigere - men derimod på at gøre dem skudsikre! Det lykkedes. Regelændringer skulle have gjort non hybrid LMP1'erne konkurrencedygtige(re). Men nej. Med 11 omganges forspring kan man sige at de andre LMP1'ere tabte en omgang hver 2. time. I bedste fald en ommer.


Det var den udsigt alle andre deltagere i GT PRO klassen fik. Fra Michael Christensen FB side

Michael Christensen sejrer i lyserød gris!

Porsche #92 'Den flyvende gris' med Michael Christensen, Laurens Vanthoor og Kevin Estre vandt den eneste klasse på Le Mans 2018, hvor der var en egentlig kamp om sejren: GT Pro klassen.

Men det er jo langt fra første gang at Michael bider fra sig. Har har før vundet sejre i Daytona og Sebring. I 2017 i en privat anmeldt Porsche vandt han GTD klassen Daytonas 24 timers løb og i 2014 vandt han 12 timers løbet i GTLM klassen på Sebring.

Men nu med sejren foran 250000 ellevilde tilskuere og millioner af TV seere i den meget synlige lyserøde Porsche med nummer 92 blev Michaels drømme for alvor opfyldt. En sejr der må give genlyd på direktionsgangene i Zuffenhausen? Der var ikke mange kommentarer fra Michael i 2017 efter at han havde sat Porschen af. Men i 2018 blev den skuffelse for alvor vasket væk på den bedst mulige måde med en klassesejr. Dette i et år hvor Porsche havde trukket sig i den ypperste klasse, var al fokus på de fire potente 911 RSR racere, der allerede tidligt viste sig at være skruet overordentligt godt sammen. At Porsche så vælger i et jubilæumsår at lave retro bemalinger på to af bilerne og at Michael så får lov til at køre den mest 'larmende' var ren bonus.


Ved pitstop lyste de røde onde griseøjne op! Fra Michael Christensen FB side

Michael har ikke været så tydelig i medierne, og den altid urokkelige og rolige Karlslunde dreng fortjener mere end han hidtil har 'fået' på sit uomtvistelige talent. Men mon ikke han er steget lidt i graderne, så han fremover får lov til at køre de helt skarpe fabriks Porscher og ikke nærmest udelukkende køre rundt som "udlejningskører" i diverse kundeteams?

Under alle omstændigheder fik Michael Christensen sat et solidt fodaftryk - og for at det ikke skal være løgn kunne han jo lige så godt fortsætte ugen efter på Road America med en sejr for Alegra Motorsport, som han i parantes bemærket også vandt GTD på Daytona med i 2017.

Du kan møde Michael Christensen ved CHGP.

 


Kevin foran Kimi ©HAAS F1 media

Kevin Magnussens revolutionerende 2018

Man må sige at vi har set en Kevin Magnussen ver. 2.0 i 2018! Hvor de hidtidige sæsoner hos Mclaren og Renault var lidet overbevisende i kampen 'mod' teamkammarat Jolyon Palmer og Jenson Button. Hos HAAS ser det ud til at han har fundet et miljø og en verden der i højere grad passer til Kevin. 2017 var med ok indsats - men Romain Grosjean havde både kvalifikationerne og pointhøsten, så i bedste fald kunne man sige at det blev et remis mellem Kevin og Romain i 2017.

2018 har været helt anderledes. Lige siden Barcelona testen - med ganske få udfald - har Kevin i den grad taget têten. I mellemtiden er Romain Grosjeans selvtillid og udfald mod alt og alle taget til. Han har nu altid brokket sig - især om bremser - men nu lyder det mere som en mand under et heftigt pres. Efter Frankrig et pres der udmønter sig i de hårde tal:

27-0 til Kevin Magnussen!

Lad os håbe at det fortsætter og der ikke er den mindste tvivl om hvem der har en god kontrakt for 2019. Bliv du bare hos HAAS Kevin!

Formel 1 i København - med 100% sikkerhed!

Hvis man kan "nøjes" med lidt ældre (meget ældre!) F1 biler, jamen så vil der køre F1 biler i København i 2018! Nærmere bestemt Bellahøj Park - i starten af august. Arrangementet er naturligvis Copenhagen Histroric Grand Prix.

Der vil være to F1 klasser. Før 1961 (frontmotor) og Før 1966. I 1961 klassen vil man se biler fra 1948 og frem til 1961. Der vil være Ferrarier (naturligvis) Maserati, Scarab, Bugatti, Cooper med flere.

I 1966 klassen vil der være Lotus'er, Brabham'er, Cooper'e og mange flere. Desværre i skrivende stund ikke nogle Ferrarier. Hvis man vil vider mere om disse biler, så vil det være en rigtig god ide at nærstudere Carsten Frimodts nye bog: Formel 1 i Danmark. Mange af bilerne fra før 1966 klassen er dem der har kørt på Roskilde Ring.

Der er naturligvis og Pro-Am, DTC, Legends, 65, 71 og 86 samt Formula Junior. Så der bliver tryk på i Bellahøj den 4. og 5. august! Håber vi ses derude.

 

Flemming Hansen
Ye olde editor